Percuma : Tips kuruskan Badan12.18.14

Tips PERCUMA KALI INI

Ramai sgt yg PM tanya tentang jenis gemuk.. Boleh refer sini yer sayang2 ku sekalian..

Kegemukan adalah dimana berat badan kita melebihi 20% berat ideal. Ini berlaku disebabkan kalori yg masuk ke dalam badan kita melebihi kalori yang diperlukan.

Maka akan menyebabkan berlakunya pengumpulan lemak pada bahagian tertentu badan.

Which one is yours??? Check it out..!

1) Gemuk Air:

ツ Badan menggelember dan lembik kerana air yang tak diperlukan (toksin) berlebihan

ツ Cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian

ツ Bahu agak jatuh apabila berdiri

ツ Sekiranya timbang di waktu pagi dan malam dan terdapat perubahan 1-2 kilogram kurang atau lebih antara tanda anda gemuk air kerana pengumpulan air dalam tubuh

ツ Kebanyakan jenis gemuk air adalah dari golongan anak dara, wanita belum berkahwin atau yang baru selepas melahirkan anak.

2) Gemuk Angin

ツ Angin terlalu banyak terperangkap dalam tubuh, menyebabkan sukar/kerap untuk sendawa atau kentut.

ツ Mudah kena sakit kepala/migrain/loya tekak/sebu perut

3. Gemuk Daging

ツ Kebanyakan yang mempunyai gemuk jenis daging kurang makan sayur/buah-buahan.

ツ Berangka besar dan suka makanan berkarbohidrat tinggi
Kulit tebal dan badan agak berat dan pejal (susah nak cubit lengan kerana tebal)

ツCepat letih dan penurunan jenis gemuk ini adalah yang paling lambat sekali berbanding jenis gemuk yang lain kerana lemak di dalam tubuh sudah menjadi tepu dan bersebati bersama daging.

ツ Ramai golongan ini adalah daripada yang sejak kecil bertubuh badan agak ’sihat/besar’ dan ia mengambil masa yang agak lama untuk dibuang.

ツ Namun begitu proses perpeluhan yang aktif dapat membantu membuang sebahagian lemak-lemak degil ini, dan sebaiknya mengikut diet yang sesuai dan aktiviti senaman lebih sedikit berbanding gemuk jenis air dan angin.

FAKTA!

Gemuk air dan Gemuk angin mudah untuk turun berat badan tetapi Gemuk Daging mengambil sedikit masa untuk turun. Gemuk Daging berpunca dari lemak yang berkumpul menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.

Nota Kaki:
SEKARANG, CUBA ANDA PICIT LENGAN/PEHA UNTUK KENAL PASTI JENIS LEMAK PADA TUBUH DAN LEBIH MEMUDAHKAN ANDA MENGURANGKANNYA. TIPS INI JUGA SEDIKIT SEBANYAK DAPAT MEMBERI JAWAPAN KENAPA ANDA MUNGKIN MENDAPAT RESULT SANGAT CEPAT/AGAK LAMBAT SEMASA MENJALANI PROGRAM PELANGSINGAN

Nak kuruskan badan tanpan bersenam..

klik gambar di bawah

Posted in Uncategorizedwith No Comments →

Rambut Tiba-Tiba Gugur Tanda Penyakit Merbahaya12.04.14

Assalamualaikum..

Salam sejahtera..

Ramai diantara kita yang mengalami rambut gugur tidak sedar sebelum mereka mengalaminya…

Ada yang sebelum tu, rambut sangat lebat dan dalam masa yang singkat rambut gugur dengan cepat..

Kenapa boleh jadi macam ni …

- tak kawal kelimumur yang sering tumbuh banyak

- perubahan hormon ketika hamil

- tak lap rambut sebaiknya selepas mandi

- stress melampau.. dan gagal tangani stress

- selalu susah hati

- Kulit kepala

Nampak simple kan.. tapi inilah kajian mudah yang di buat ke atas mereka yang rambut gugur

So macamana nak atasi rambut gugur ni..

Mudah sahaja

- jangan risau sangat tentang sesuatu perkara.. sentiasa positif, ceria dan senyum

- keringkan rambut anda sekering-keingnya sebelum memakai tudung

- amalkan shampoo rambut anda 2 minggu sekali

klik gambar di bawah untu set rawatan rambut gugur

Posted in Uncategorizedwith No Comments →

Testimoni :Payudara Kendur Kembali Cantik dan Tegang Dengan SSq1&212.01.14

Alhamdulillah seorang lagi pengguna kami merasai faedah daripada penggunaan produk payudara berasaskan perubatan homeopathy

yang amat-amat berkesan dalm membantu wanita mengatasi masalah payudara kecil dan kendur

Masalah payudara kendur disebabkan

- aktiviti penyusuan

- aktiviti seksual suami isteri

- faktor usia dan hormon yang semakin berkurangan

- merokok

- aktviti sukan yang salah

- kanser payudara

Namun begitu wanita di luar sana tidak perlu bimbang lagi kerana kami mempunyai formula terbaru dan terkini

yang dapat membantu wanita mengembalikan kecantikan payudara anda

Lebih dari 10,000 set penjagaan payudara SSQ1&2 telah pun terjual ….

Alhamdulillah repon yang positif serta banyak manfaat yang di perolehi oleh customer2 kami..

Produk SSq1&2 membantu wanita miliki :

- payudara yang tegang

- payudara yang sihat dan peredaran darah yang lancar

- membantu ibu menghasilakn lebih banyak susu

- meningkatkan hormon pertumbuhan agar payudara lebih besar dan mantap

- mencantikkan struktur payudara agar kelihatan cantik dan seksi

- menaikkan kembali payudara yang kendur dan menggelebeh akibat aktiviti penyusuan dan hubungan seksual

Info Lanjut klik gambar di bawah

Posted in Uncategorizedwith No Comments →

600 Oder Dalam 1 Jam , Set Jeragat Berkesan12.01.14

Assalamualaikum..

Terima kasih kerana berkunjung ke ruangan kesihatan homeopathy ini..

Harini saya baru lounch produk baru yang bebas bahan kimia dan merupakan set lengkap

bagi merawat masalah jeragat dan melasma..

Baru 1 jam saya tawarkan produk ini pada harga diskaun lebih dari 677 komen oder dari

customer yang berebut-rebut nakkan produk ini pada harga diskaun

Set jeragat ini mempunyai 5 produk dalam satu set..

Ia membantu mereka yang mempunyai masalah jeragat dengan :

- memudarkan jeragat hingga ke bawah lapisan kulit

- mencerahkan wajah yang kusam dan gelap

- melembutkan struktur kulit yang kering akibat jeragat

- membaik pulih dan membantu membina kulit baru yang telah mati akibat jeragat

- menyamaratakan toner kulit yang berbelang-belang dan gelap akibat jeragat

- menghilangkan garis-garis halus yang menampakkan kulit tua dan tidak bermaya

- anti kanser kulit

- menghalus menggebukan kulit

- Menghilangkan blackhead dan whitehead

- Kulit kelihatan awet muda dan lembab

Lihatlah wajah anak beranak ni yang makin cantik dan gebu selepas menggunakan produk jeragat

power ni

Harga produk

RM200 RM150

Percuma ubat makan untuk dalaman

BioCollagen yang berharga RM80

Cara memesan

Taip < beauty 170> ke 0125806029

Posted in Uncategorizedwith No Comments →

Bahana Jeragat : Bertahun Kawin Kini Bercerai11.25.14

Tahukah anda bahawa kajian menunjukkan banyak perceraian di Malaysia akibat dari pasangan atau isteri yang sudah mula tidak cantik dalam erti kata lain wajah sudah tidak seperti mula-mula berkahwin dahulu

Kebanyak lelaki yang bercerai memberikan jawapan isteri mereka sudah tidak menarik lagi lantas mereka mencari gadis yang lain yang lebih cantik dari isteri yang sedia ada.

Jadi untuk para isteri perkara ini amat-amat serius kerana mahligai yang kita bina boleh hancur oleh masalah yang kita rasa remeh..

Maslah wajah yang di maksudkan ialah jeragat dan kelit makin tua dan kusam

Untuk menghilangkan jeragat anda perlukan satu booster bagi membasmi simptom hingga dari bawah kulit, produk biasa sekadar menghilangkan jeragat dari atas lapisan kulit luar sahaja.

Akibatnya apabila cahaya matahari menembusi lapisan atas maka ia sangat nipis dan terus ke lapisan ke tujuh dan membuatkan kulit bertambah hitam dan gelap

Set jeragat M3 terdiri daripada sepia200,melasma free dan free sabun merrygold ( RM150 RM130 sahaja )

Manakala Set Jeragat M4 terdiri daripada Sepia 200, Melasma Free, Carmino Complexion Cream (CCC) dan Carmino Complexion Soap (CCS). Gandingan mantap untuk dalaman dan luaran.

Empat bulan lepas saya telah menerima satu pesanan Whatsapp yang meminta saya cadangkan remedi paling “power” untuk mengatasi masalah jeragatnya yang berulang-ulang walaupun telah melakukan rawatan laser.

Duit dah melayang 3-4 ribu tetapi duka kembali mengundang setelah beberapa bulan selepas itu.

Mukanya akan menjadi merah-kemerahan apabila dia berjemur agak lama dibawah panas matahari.

Di Malaysia suhu 34-36 celcius yang boleh dikatakan sangat panas telah membakar wajahnya yang telah hilang lapisan atas kulit yang sepatutnya menjadi pelindung sinar UV akibat rawatan laser.

Keluar masuk SPA untuk melakukan rawatan facial itu adalah rutin mingguan beliau.

Berbalik kepada remedi power yang beliau minta saya cadangkan. Remedi itu tidak lain tidak bukan Sepia 200 dan Melasma Free yang diambil secara berselang satu hari (kertas cara makan disediakan).

Dari luar CCC dan CCS membantu untuk memberi nutrisi ke kulit dengan khasiat bunga-bungaan seperti Calendula, Echinacea, Mahonia dan di tambah dengan khasiat Almond milk sebagai bahan natural yang bertindak sebagai agen mencerahkan kulit.

CCC dan CCS bukan produk kosmetik!. CCC dan CCS adalah produk herba homeobotanical yang bebas dari bahan kosmetik seperti hydroquinone, paraben atau benzoic peroxide.

Setelah lebih 4 bulan, puan tersebut merasa lebih yakin untuk berada dibawah panas matahari kerana kulit mukanya tidak akan menjadi merah kemerahan selepas 10-20 minit berjemur dibawah terik matahari. Ini menunjukkan Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca ( Pada bulan ketiga beliau mula mengambil Fragaria Vesca) telah berjaya membina sel-sel kulit baru menggantikan sel kulit yang dilaser sebelum ini.

Pada pandangan dan pengalaman sebelum ini gabungan “power” untuk mengatasi masalah jeragat ialah SEPIA 200, MELASMA FREE dan FRAGARIA VESCA.

Tetapi biasalah kadang-kadang bajet menjadi penghalang :)

set_SMFcream

Set Penuh SMFCream berharga RM250 penghantaran adalah percuma ke seluruh Malaysia sahaja

Untuk makluman – Sepia 200, Melasma Free, CCC dan CCS boleh bertahan lebih kurang untuk 2 bulan, kecuali Fragaria Vesca hanya bertahan untuk sebulan.

Fragaria Vesca berharga RM80 sebotol. Walaubagaimana pun bagi pembeli yang repeat order hanya RM65 dan RM70 bagi Sabah & Sarawak.

Cara mengguna CCC dan CCS

Set Carmino Carmino Complexion Cream (CCC) dan Sabun Carmino Complexion Soap (CCS) , membersih, menggebu, mencerahkan dan mencantikkan kulit dengan bahan natural. Set ini berasaskan produk homeobotanical (herba homeopathy) ianya bukan produk kosmetik .

Cara mengguna set ini:

Memandangkan krim ini ialah krim herba dan bukannya kosmetik (krim ini bebas dari hydroquinone dan paraben atau benzoixc peroxide) ianya hanya sesuai digunakan pada sebelah malam atau sewaktu berada di rumah.

Jika anda mempunyai pori yang terbuka, anda hendaklah mencuci muka sebelum tidur dengan tuala atau tisu yang bersih. Ini ialah kerana cuaca panas dan lembab di Malaysia menyebabkan kita berpeluh walaupun berada didalam bilik yang berhawa dingin  ,

Cara sapuan : Selepas mencuci muka mengguna sabun CCS, ambil krim dengan kadar yang nipis sahaja. Sapu ke seluruh wajah dengan 2 jari dan memutarkan-mutarkan ikut putaran jam sehingga krim meresap ke kulit. ( cara ini juga diguna untuk kesemua krim)

Krim ini boleh digunakan 2-3x didalam 1 minggu, sabun boleh digunakan setiap hari mengikut kesesuaian kulit anda.

Sebelum tidur : hendaklah mencuci muka , mengguna air suam pada awalnya dan dibilas dengan air biasa selepas itu (air mineral lagi bagus)

Insya Allah kulit muka anda akan kelihatan lebih gebu, lembut, cerah dan bersih selepas 30 hari. CCC dan CCS sangat sesuai untuk digandingkan dengan set jeragat

Posted in Uncategorizedwith No Comments →

Cara Atasi Jerawat Berulang-Ulang di Tempat Yang Sama11.25.14

Cara Mudah Mencegah Jerawat

Saya nak tanya anda …

Adakah nda mempunyai masalah jerawat yang berulang-ulang ??

Bila reda je lepas tu naik balik.. naik di tempat yang sama pula tu..

saya yakin adik-adik dan akak-akak mesti dah alaminya..

Kadang-kadang bila naik lagi tangan ni mula la nak picit..

Tipu la jika kita tak geram nak picit…

Saya pun sama.. tapi nak tahu tak apa yang saya guna untuk mencegah jerawat tu naik semula..

Saya guna SPF50 Acne& Scar yang macam dalam gambar ni..

pakai sikit je…. jerawat tak sempat nak naik..

Apa kelebihan produk ni :
✓ menecagah jerawat yang naik berulang-ulang kali
✓ mencegah pembentukan sel kanser
✓ melindungi kulit dri bakteria yang menyebabkan jerawat merebak ke tempat lain.. ( dari sebiji habis satu muka naik)
✓ melembabkan wajah agar sentiasa segar
✓ mencerahkan wajah serta menghilangkan parut degil akibat jerawat dan parut eksiden
✓ kulit yang berbealng-belang akibat tona kulit tak sekata kembali ok dan sekata
✓ menghaluskan kulit wajah agar kelihatan awet muda
✓ menghilangkan garis-garis halus kedutan diwajah
✓ menghilangkan jeragat, blackhead dan whitehead

Mencegah lebih baik dari merawat…

Kenapa produk ini dikatakan berkesan merawat jerawat. ini kerana kandungan produk ini yang sangat bagus dan berkhasiat untuk kulit

1) JOJOBA :
>> Khasiatnya adalah untuk membunuh bakteria dan melembapkan kulit secara semulajadi. Bertindak membina lapisan perlindungan di permukaan wajah. Jadi kulit wajah mendapat perlindungan baru dari bahan semulajadi.

2) Wild Raspberry :
>> bertindak menarik lambapan daripada udara masuk ke dalam kulit agar sentiasa lembap.

3) VITAMIN C :
>> Ianya adalah bahan pencerah aktif yang paling baik untuk kulit. Ramai orang berhabis duit untuk suntik vitamin C semata-mata untuk mencerahkan kulit.

4) WHITE LILY
>> Bersifat anti-oxidant dan mengekalkan keremajaan kulit wajah.

Cara pemakaian

Hanya sapukan sedikit di tempat bermasalah.. mudah je..

Harga

RM120 RM90

(tahan 2bulan )
Untuk memesan

sms <spf50> ke 0125806029

Posted in Uncategorizedwith No Comments →

Krim Menghilangkan Bengkak Buasir11.19.14

Buasir Buat Anda Susah Nak Buang Air Besar

Anda mengalami masalah buasir

- Susah nak berjalan dan terpaksa mengengkang

- Anda kala tak pergi kerja sebab terlalu pedih

- Ada ketulan di bahagiana bawah yang terkeluar

- walaupun dah di tolak masuk namun ia terkeluar kembali dan makin membesar

- Lagi teruk bila anda nak buang air besar darah terkeluar sekali bersama bonjolan

Kini anda tak perlu risau lagi…

Anda boleh sapu dan kecutkan bonjolan buasir tersebut..

Merupakan teknologi terbaru perubatan Homeopathy yang mampu menyelesaikan masalah buasir..

Produk tersebut ialah R30. Ianya mampu :

- Mengecutkan buasir yang terkeluar
- Menghilangkan rasa pedih sewaktu buang air besar
- Memudahkan buang air besar
- Mengecutkan busir yang berulang-ulang kali

Cara Guna
Sapu di bahagian bonjolan yang terkeluar dan sapu di bahagian perut anda agar senang untuk buang air besar

Yang paling bes anda tak perlu jalani pembedahan yang memerlukan kos yang tinggi

Hanya sapu dan bonjolan busir hilang

Untuk memesan sila
sms kod < R30 > ke 0125806029

Posted in Uncategorizedwith No Comments →

8 Krim Dan Ubat Jerawat Paling Berkesan11.18.14

Orang yang mempunyai jerawat akan memberi apa sahaja untuk menghilangkannya.

Produk ubat jerawat ni memang sangat popular di Malaysia. Semua orang nak kan kulit yang licin.

Tetapi bagaimana anda akan menentukan produk itu OK atau tidak? Apakah perbezaan di antara kesemua produk-produk ubat jerawat ini?

Yang paling nampak jelas perbezaannya dalam pembungkusan dan strategi pemasaran untuk mempromosikan produk tertentu. Majoriti ubat parut jerawat mempunyai ramuan yang sama, ada beberapa yang lebih kukuh dan yang lebih ringan.

Di sini saya senaraikan 7 krim (ubat jerawat) yang benar-benar berkesan.

1. DDF BP Gel – Minyak Tea Tree

ubat jerawat

DDF BP Gel mengandungi 5 peratus benzoyl peroksida. Benzoyl peroksida berfungsi dengan baik untuk merawat jerawat, dan 5 peratus adalah konsentrasi ringan tetapi berkesan. Krim ini juga mengandungi teh minyak pokok. Teh minyak pokok biasanya bermanfaat untuk kulit anda, dan ia melawan jerawat juga. Ia mempunyai ciri-ciri antibakteria yang membantu mencegah jerawat jerawat. Kebanyakan orang yang menggunakan krim ini melihat bahawa kulit mereka berasa lebih baik selepas seminggu menggunakan krim ini . Ia berkesan untuk menyembuhkan jerawat dan ia tidak kering kulit anda keluar.

2. Penyelesaian Jerawat Kecemasan Losyen Gel oleh Clinique

ubat jerawat yang paling berkesan

Produk ini mempunyai banyak ulasan pelanggan yang positif . Ia benar-benar membantu untuk melawan jerawat yang sentiasa reappearing . Ia “unclogs” liang penuh dengan bakteria dan kawalan pengeluaran minyak pada kulit anda. Anda akan melihat kemerahan dan keradangan dikurangkan dalam hanya beberapa hari. Clinique Penyelesaian Jerawat adalah krim kuat dengan kepekatan yang tinggi benzoyl peroksida. Satu kelemahan – ia adalah lebih mahal daripada lain-lain produk kawalan jerawat.

3. Parsi Gel oleh Johnson & Johnson

cara yang berkesan untuk menghilangkan jerawat

Berfungsi dengan berkesan untuk merawat bintik jerawat yang hadir dan untuk mencegah jerawat ciri bintik hitam dan whiteheads. Produk ini juga mengandungi benzoyl peroksida kepekatan ia adalah 10 peratus. Ini ialah kepekatan tertinggi yang dibenarkan untuk bukan ubat preskripsi jerawat. Parsi Gel adalah berasaskan air , jadi ia berfungsi untuk semua jenis kulit. Ini adalah krim jerawat yang sangat popular; anda boleh menemuinya di mana-mana kedai pharmacy.

4. Rawatan Agen Double dari Biore

MZ secret soap

Krim ini tidak berasaskan benzoyl peroksida , sebaliknya ia melindungi kulit anda dari jerawat dengan menutup dalam asid salisilik. Ia juga menyimpan kotoran untuk mencegah keradangan lebih jauh. Pengilang mendakwa bahawa anda akan melihat jerawat berkurangan selepas satu kali pakai, kebanyakan orang melaporkan melihat keputusan dalam 3 – 5 hari. Ia lembut dan tidak kering kulit anda.

5. Oxy 10 Baki Kecemasan Rawatan Spot

kehebatan ubat jerawat terkini

Ini adalah krim dan ubat jerawat yang sangat kuat. Dapat menghilang kan parut jerawat dengan pantas dan berkesan. Walau bagaimanapun, gunakannya dengan berhati-hati , ia hanya boleh digunakan untuk mengubati jerawat yang sedia ada, bukan sebagai kaedah pencegahan. Ia juga mungkin merengsakan kulit sensitif, jadi jika anda guna Oxy 10 dan kulit anda berasa gatal-gatal, produk ini bukan untuk anda .

6. Clinique Penyelesaian Jerawat Menyembunyikan Krim

krim jerawat clinique

Krim ini milik baris yang sama Penyelesaian Jerawat oleh Clinique sebagai gel yang disebut sebelum ini. Ini bukan ubat seperti itu, tetapi yang membentuk item. Semua orang yang mempunyai jerawat tahu bahawa mencari hak membentuk untuk menyembunyikan ia adalah masalah. Kebanyakan yayasan dan concealers hanya membuat jerawat anda lebih teruk. Sebaliknya Penyelesaian Jerawat Consealing Cream dirumus khas untuk jerawat terjejas kulit. Ia menyembuhkan jerawat serta menyembunyikan ia . Jika anda menggunakan membuat untuk jerawat, krim ini berfungsi dengan baik kepada kecacatan conseal . Tetapi seperti semua produk Clinique ia tidak murah.

9. Cosmoderm

Vitamin E oil from COSMODERM ni ada 2 jenis iaitu 15k i.u. dan 30k i.u. both have same function dalam memperbaiki tisu kulit yang rosak terutamanya kesan2 parut jerawat.. tp jenis 30k i.u. ni kire strong yg mmberi kesan yg sangat mendalam terhadap parut2 hitam yg ada kt muka tu….so, sy gunakan jenis 30k i.u. x kira la if u guys beli yg 15k or 30k it still membantu menghilangkan parut2 anda..selain menghilangkan parut, minyak ini juga dapat menghilangkan garis2 halus dan kedutan pada kulit muka.. ia juga sesuai utk mengurangkan regangan pd muka.. harganya kalau x silap saya RM26. murah kn~~ dan yg penting ia buatan MALAYSIA dan juga HALAL

8. Sabun MZ Secret Soap

Sabun MZ Secret Soap

Anda akan “SURPRISED” tetapi anda boleh dapatkan sabun jerawat semula jadi yang berkesan di rumah. Sabun MZ Secret Soap adalah salah satu cara yang berkesan. Dengan campuran vitamin A ,C dan E.

Sabun jerawat semula jadi sangat-sangat berkesan. Ia sekarang menjadi kegemaran rakyat seluruh Malaysia. Dan yang paling bagus sekali, anda boleh terus beli melalui online.

=====================================================================================

Inilah krim homeopathy yang amat luar biasa di pasaran online ( boleh dapatkan krim ini di kedai online kami disini )

9. Carmino Cream

Antara krim menghilangkan jerawat dan parut yang terhebat dan terkini. Disediakan melalui perubatan homeopathy dan bebeas bahan kimia. Sangat-sangat mujarab menghapuskan jerawat yang berulang-ulang..

Untuk mendapatkan krim carmino anda boleh klik disini >>> KRIM CARMINO

Kesimpulan – Ubat dan Cream Jerawat

Ubat jerawat berkesan dalam menyingkirkan jerawat, tetapi kebanyakan mereka mempunyai kelemahan yang sama. Ia menjadikan kulit anda sangat sensative kepada cahaya matahari (kecuali sabun MZ Secret Soap – kerana ia diperbuat daripada vitamin sahaja).

Oleh itu, apabila anda menggunakan krim kawalan jerawat , gunakan krim sunblock yang baik juga.

Kulit manusia semua nya berbeza. Mungkin “person A” sesuai dengan produk “B”, tapi “person B” lebih berkesan dengan produk “C”. Walau apa pun inilah dia senerai ubat, krim dan sabun jerawat yang berkesan buat masa kini.

Posted in Uncategorizedwith No Comments →

Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah11.18.14

Stress tak tengok bintik-bintik merah kat muka anda yang gempul-gempul comel molek macam ni:

cara menghilangkan jerawatMesti la kan?

So anda semua berminat tak kalau saya bagi tahu rahsia macam mana dia orang ni menggunakan satu sabun ajaib (sebenarnya tak la ajaib sangat pun), untuk mengubah nasih mereka?

Ketahui dulu mengapa anda semua mengalami masalah kulit. Apa sebab nya jerawat tu muncul di muka anda.

Bagaimana jerawat itu berlaku?

1/5 orang daripada golongan umur 12-15 akan mengalami masalah jerawat. Dan ia membuat kan satu-satu nya masalah kulit yang amat sukar untuk di rawati.

Jerawat terbentuk dalam liang kulit seseorang.

Liang adalah pembukaan di muka kulit, di mana rambut yang sangat halus selalu tumbuh. Kemudian kelenjar minyak disambungkan ke liang untuk menghasilkan bahan yang dipanggil sebum. Sebum pula benda yang melincirkan rambut dan kulit itu.

Cuba tengok gambar bawah ni:

hilangkan jerawat

So kotoran degil anda ni sebenarnya berlaku dalam liang kulit tu. Kenapa ia berlaku?

Salah satu sebab yang amat ketara mungkin terlalu banyak kulit anda terlalu banyak minyak. Maklumlah, di usia yang muda, mesti la kita pun aktif dalam kehidupan seharian. Betul tak?

Ok biar saya “recap” balik.

Kotoran degil berlaku di dalam liang itu.

Pertama, kelenjar sebum menghasilkan minyak terlalu banyak.

Kemudian, sebagai lapisan liang secara semula jadi memperbaharui, ia membentuk sel-sel mati.

Sel-sel ini bukan sel-sel pada permukaan kulit – bergabung dengan sebum untuk mewujudkan palam.

Jadi hasilnya adalah diperbesarkan, liang disekat dipanggil comedo. Maka terbentukla bukit di atas permukaan kulit anda.

Kalau anda nak tahu lebih lanjut lagi boleh baca blog post saya ini. Lebih detail. (Klik sini)

Sekarang dah tahu macam mana kotoran dan bakteria itu terbentuk. Macam mana kita nak ubat dia?

Maka dengan ini, tanpa segan silu saya akan memperkenal kan anda semua satu sabun ajaib yang memang di cipta khas untuk segala masalah kulit.

Sabun “MZ Secret Soap” – Vitamin A,E &C

Sabun MZ Secret Soap

Apa dia sabun MZ Secret Soap ni?

Ini apa yang syarikat itu tuntut dalam keterangan produk.

myjerawat.my

Khasiat Utama Produk

Sabun ini memang telah terbukti berkesan dan kehebatan nya memang terserlah!

khasiat semula jadi

Khasiat Sabun MZ Secret Soap

Tea Tree Oil Bahan kimia dalam teh minyak pokok boleh membunuh bakteria dan kulat, dan mengurangkan reaksi alergi kulit.
Minyak Zaitun (Olive Oil)
  • Mengeluarkan sel-sel mati
  • Menjaga kulit basah
  • Meningkatkan peredaran darah pada kulit
  • Penyembuhan parut jerawat
  • Unclogging liang kulit dan dengan itu meningkatkan peredaran yang baik udara pada kulit
  • Aloe Vera Aloe Vera mengandungi hormon tumbuhan yang dikenali sebagai gibberellins dan polisakarida, yang membantu jerawat dengan membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat. A

    Aloe Vera membantu menyingkirkan minyak berlebihan dan kotoran dari kulit. Minyak yang berlebihan adalah punca liang kulit anda senang terdedah pada bakteria.

    Aloe Vera juga membantu jerawat dengan merangsang pertumbuhan sel yang membantu kulit anda yang rosak cepat sembuh, dan kurang parut.

    Vitamin A Vitamin A membantu dalam mencegah pembangunan jerawat dengan meningkatkan kekuatan tisu perlindungan kulit anda, di samping mengurangkan pengeluaran sebum. Pengeluaran sebum yang berlebihan mungkin boleh membawa kepada pembentukan jerawat. Ahli sains mencatatkan bahawa vitamin A juga diperlukan untuk pertumbuhan sel-sel kulit baru.
    Vitamin C Vitamin C adalah berguna dalam rawatan jerawat kerana dua sebab utama: ia berfungsi sebagai antioksidan dan ia menyumbang kepada sintesis kolagen.

    Sebagai antioksidan, vitamin C membuang radikal bebas yang berbahaya dan mengurangkan sebatian.

    Untuk mengelakkan tindak balas rantai ini yang membawa kepada jerawat, vitamin C boleh membantu menyerap radikal bebas sebelum ia merosakkan kulit.

    Ini membolehkan kulit yang dilindungi dan menghalang pembentukan luka jerawat.

    Vitamin E Vitamin E membantu melawan jerawat untuk beberapa sebab. Pertama, ia adalah antioksidan yang kuat, membantu untuk melindungi semua sel-sel badan daripada kerosakan “radikal bebas” atom oksigen.

    Kedua, vitamin E membantu untuk mengelakkan kerosakan kepada membran sel, dan kajian menunjukkan bahawa ia membantu kulit pulih daripada (dan mengurangkan penampilan) parut jerawat.

    Akhir sekali, Ia membantu mengawal tahap retinol (vitamin A) pada manusia. vitamin A adalah benar-benar kritikal untuk kulit yang sihat. Tahap yang rendah menyebabkan pengoksidaan retinol beberapa asid lemak di dalam sel, yang membawa kepada kesan-kesan toksik dalam sel.

    Vitamin E membendung proses ini dengan memulihkan paras normal vitamin A.

    testimonial_pengguna

    Jika anda ada masalah seperti di bawah:

    (keajaiban sabun ini dapat membantu anda)

    masalah_kulit

    Kalau anda tak yakin dengan saya, yakin dengan testimoni-testimoni di bawah nanti.

    Pengalaman Saya

    Saya sendiri pun pakai dan amat berpuasa hati.

    Sabun ni sama macam sabun-sabun biasa, ia adalah sabun pencuci kulit. Tapi yang best nya, sabun ini saya guna untuk muka dan badan. Dua-dua sekali.

    Produk-produk pencuci muka sebelum ni yang saya pakai semuanya saya dah buang.

    Mula-mula saya pun macam tak percaya tapi sebab waktu tu terdesak nak kelihatan kacak dan tampan (sebenarnya masa tu saya tengah nak mengorat ada seorang gadis ni), saya pun terus beli.

    Lagi pun murah je. Bagi saya tak lah mahal sangat.

    Yang betul-betul tangkap cinta dengan sabun ni bila saya tengok review dia, boleh menghilangkanparut jerawat sepantas 3 hari! Hebat betul. Mula-mula nak tergelak pun ada.

    Tapi saya tetap juga beli oleh kerana “review” sabun ini yang melampau.

    Dan memang benar la apa yang “MZ Secret” tu cakap pasal sabun ajaib ni. Memang boleh nampak perubahan dalam masa 3 hari! Tapi jangan la berharap untuk bukit-bukit gompol merah atas muka anda terus hilang. Saya rasa mana-mana produk pun belum boleh buat hasil macam tu lagi!

    Kulit saya nampak macam licin pun ada. Ye la, saya mana lah pakai lotion semua. Tapi kulit jadi lembut.

    Nampak cerah. Jerawat yang timbul pun nampak mengecut.

    Ini baru 3 hari pengalaman saya cerita ni.

    Genap je 2 minggu, bintik-bintik merah kat muka saya hilang. Yup, terus hilang.

    Sebelum ni saya selalu gatal-gatal kat bahagian kaki. Saya suka main bola. Mungkin ada banyak bakteria. Tapi selepas sebulan pakai MZ Secret Soap ni, gatal-gatal semua hilang.

    Ok saya rasa macam tak perlu lagi saya ceritakan kehebetan sabun ni dengan pengalaman saya.

    Mungkin bila anda baca testimoni-testimoni mantap di bawah ni anda akan lebih selesa.

    Cara Menghilangkan Jerawat Dengan “MZ Secret Soap” – Terbukti Berkesan!

    Ini hanya baru segelintir testimoni-testimoni yang saya dapat kumpulkan. Sebenarnya ada banyak lagi.

    sabun mz secret soap

    Perasan tak gambar-gambar kat atas sekali tu?

    Ini la wajah-wajah mereka selepas dan sebelum menggunakan MC Secret Soap ni.

    bekas parut jerawat

    Ok.

    Apa yang saya nak sampai kan sebenarnya, sabun ini memang dasyat dan memang terbukti sangat-sangat berkesan.

    So kalau anda ada jerawat atau masalah kulit, sabun vitamin A, C & E keluaran MZ Secret ini memang dapat merawat kulit anda.

    Bagaimana Nak Beli Sabun Ajaib Ni?

    mz secret soap review

    Nak beli sabun ni ibarat macam pergi ke youtube tengok ceramah Ustaz Azhar Idrus.

    Saya boleh beli sabun ni secara online je. Tak perlu nak keluar pergi pasaraya untuk beli. Mudah dan senang. Jimat minyak, masa dan tenaga.

    Harga dia pula sangat-sangat murah. Kenapa saya cakap murah? Harga sabun ini RM70 (Semenanjung Malaysia). Dan RM75 untuk (Sabah Serawak).

    Murah sebab apa yang saya dapat untuk RM70 macam tak berapa kena dengan harga dia.

    Tak banyak produk kecantikan atau kesihatan yang berkualiti tinggi macam sabun ini tapi jual harga murah. Tak percaya anda cuba cari.

    Kalau ada pun, kesemuanya produk-produk yang ada banyak bahan kimia. Merosakkan lagi kulit je.

    Ni gambar dia orang tengah buat packaging. Memang ramai betul yang order!

    mz secret soap packaging

    Jadi jangan takut-takut pula nak beli. Cuba je. Tak rugi pun. InsyaAllah inilah sabun atau penyelesaian pada semua masalah kulit anda semua.

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Krim Menghilangkan Jerawat Dan Parut Degil11.13.14

    Lama juga saya tak buat pos di blog disebabkan “bz” tak henggat menguruskan beberapa perkara yang perlu diselesaikan sebelum “date line” , Alhamdulilah dalam sibuk-sibuk pun dah siap pek baru Carmino complexion cream (CCC) . Kuantitinya sama tak berubah tetap CCC yang asli, harga pun tetap sama walaupun bekasnya semakin cun dan lasak, cuma pek dah berubah untuk lebih lasak bila berhadapan dengan pekerja Pos Laju yang gigih berkerja sehingga banyak kes CCC pecah dalam proses penghantaran.

    Selepas ini Carmino calendula healing cream pun akan berubah bekasnya, mengikut bekas seperti CCC supaya lebih lasak, begitu juga dengan sabun Carmino complexion soap (CCS) .. di ulang bahan-bahannya masih sama, harga pun sama cuma bekas sahaja dah berubah.
    Harga
    RM90 RM70
    Jika beli pakej dengan sabun CArmino cuma RM100 sahaja
    Cara Memesan
    sms < carmino cream > ke 0125806029

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Kepala Mengamuk Sebab Serai11.13.14

    SERAI MENGHITAM DAN MELEBATKAN RAMBUT

    Tahukah anda bahawa serai boleh menghitamkan, melebatkan, menguatkan (bagi masalah keguguran rambut) dan memulihkan masalah rambut yang bercabang dan rapuh serta putus2??

    Mesti ada yang pernah mengalaminya kan… kan …kan..

    Tengok dalam kereta, lantai rumah, tandas penuh rambut bersepah gugur ….

    Tapi kali ni kelimumur dan rambut gugur pasti mengamuk dan taksuka dengan petua ni..

    Caranya mudah ajee….

    >> Ambil 5 batang serai, jika rambut anda panjang dan lebat, ambil lebih sikit.

    >> Potong dan blend sehinggat hancur..mesti pernah tengok mak kita atau makcik ke sape2 ke blend kan…

    >> Panggil siapa-siapa yang boleh tolong lumurkan kisaran serai tu kat rambut dan kulit kepala anda. Nak lagi senang dan cepat, lumur jela sendiri kan.

    >> Balut rambut dengan shower cap/tuala. Biarkan 15 – 30 minit.

    >> Dah 15-30 minit, bilaslah dan cuci dengan syampu sampai bersih bersinar.

    >> Amalkanlah sekali seminggu..

    Syer kepada orang yang tersayang..

    Nak lagi mudah lebatkan rambut klik link disini :http://mudah.azhaan.com/?p=3229

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Cara Mudah Tegangkan Kulit Seawal 7 Hari11.10.14

    Tegangkan Kulit Wajah Yang Berkedut

    “5 hari pakai, terasa perbezaannya!”

    “Mak saya umur 49 tahun, mukanya semakin cerah, bersih dan kulit muka nampak muka seperti umur 30 tahun.”

    “botox cream memang terbaik.. baru guna 2 hari dah nampak kesan perubahan.. kulit terasa tegang.”

    Begitulah apa yang dirasai oleh seorang yang dari
    pengguna produk botox cream kami..

    ========================================

    Meh sini meh sini akak-akak, adik-adik semua. Nak memperkenalkan BOTOX CREAM yang best ni. Tak payah cucuk-cucuk, suntik-suntik dah. Tinggal beli dan sapu je lagi. Senang kan.

    Krim yang bukan sahaja menegangkan muka, tapi serba boleh!
    Whitening, glowing & face lifting.

    Kulit kusam, tak bermaya pun boleh diselesaikan dengan botox cream ni. Meh cepat meh.

    =========================================

    RAHSIA MZ SECRET BOTOX CREAM.

    Botox Cream Membantu mencerahkan kulit,
    menghilangkan jeragat,jerawat,
    garis2 halus di muka,menghilangkan cela dan dll…

    Botox cream ni boleh pakai utk siang dan malam…

    Nak di pendekkan cerita cream nie sesuai untuk semua masalah kulit normal atau sensitif juga boleh gunakan.

    ===========
    Kelebihan Botox Cream
    ===========
    ☞ Menegangkan Kulit Wajah
    ☞Melambatkan proses penuaan,kulit tampak awet muda
    ☞ Menghilangkan Masalah Garis2 halus di muka
    ☞Kulit nampak putih secara Natural
    ☞kulit sekata dan tidak berminyak
    ☞Pori mngecil,
    ☞Menghilang Jerawat dan parut-parut jerawat
    Utk sebarang pertanyaan atau order beserta

    ✿Keistimewaan Botox Cream✿

    ❥ Kesan dapat dilihat seawal 14 HARI penggunaan
    ❥ Terdapat Pakej untuk PENGHANTARAN PERCUMA Ke SELURUH Malaysia
    ❥ Tiada Kesan sampingan/negatif
    ❥ Sesuai untuk LELAKI & WANITA
    ❥ DIJAMIN HALAL
    ❥ Mendapat Kelulusan KKM
    ❥ DIJAMIN sampai ke alamat anda dalam 2-3 hari bekerja


    Harga

    RM150 RM120 sahaja

    Untuk oder sila

    sms/wassup <botox cream ke 01123096205

    (sila tunggu sms dari kami untuk arahan seterusnya

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Hilangkan Resdung Dalam 60 Minit11.10.14

    Tahukah anda??? 95% JERAWAT yg susah dirawat adalah berpunca dari PENYAKIT RESDUNG.

    Jika anda sedang mengalami Hidung gatal,berair,bersin bila terkena habuk atau sejuk, Pernafasan BAU BUSUK, Dalam Hidung & Telinga seperti ada benda berjalan jangan dibiarkan Kerana KUMAN atau HAMA RESDUNG sudah BERSARANG dalam badan Anda!!!..

    ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

    Takrif Resdung

    Inflamasi/ radang tulang rawang / membran yang biasa dikaitkan dengan hidung,tekak,atau

    saluran pernafasan. Ia juga dikenalidengan bahasa tempatan sebagai resdung.

    Sebab

    Pencemaran udara, terlau sensitif dengan alam sekitar,alahandengan sesuatu makanan.

    Simtom

    Cecair sama ada cair atau pekat keluar dari hidung , bersin yang banyak, gatal hidung, gatal hidung, gatal muka dan lain-lain kawasan muka

    ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

    KUMAN RESDUNG !!!!!

    SANGAT PENTING!!! Baca sampai habis INFO ini!!
    Adakah MUKA Anda BERJERAWAT yang SUSAH DIRAWAT? Hidung gatal, berair, bersin bila terkena habuk atau sejuk? Pernafasan BAU BUSUK? Dalam Hidung & Telinga seperti ada benda berjalan dan selalu Sakit Kepala? Atau tak boleh Makan Seafood?

    Jika Ya!! Berhati-hatilah..Kerana KUMAN atau HAMA seperti dalam gambar SUDAH BERSARANG dalam badan Anda!!!

    SEBENARNYA ANDA ADA RESDUNG!!!

    Semuanya Berpunca Dari KUMAN Resdung!!!

    ✔ GATAL-GATAL pada Hidung/Telinga dan Muka
    ✔ Muka Dan Badan BERJERAWAT
    ✔ Hidung BENGKAK/BERAIR/SAKIT/PEDIH/BERBAU
    ✔ Pernafasan BAU BUSUK
    ✔ Mata menjadi GATAL/PEDIH/BENGKAK
    ✔ Selalu mengalami SAKIT KEPALA
    ✔ Selalu BERSIN/HIDUNG BERAIR apabila keadaan persekitaran BERHABUK,sejuk ataupun apabila terkena embun pagi dan malam.

    Jika YA!! anda sedang mengalami MASALAH RESDUNG!!

    ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

    KUMAN RESDUNG!
    Bayangkan kuman sebegini rupa dibiar berkeliaran, membiak dalam badan anda tanpa sebarang kawalan.Jika anda terasa ada seperti hama merayap samada di MUKA,HIDUNG atau dalam TELINGA..BERHATI-HATILAH!!

    Kuman hama yang ditunjukkan adalah gambaran dekat menggunakan kaedah mikroskopik (microscophic). Kuman tersebut sebenarnya adalah HAMA yang selalu dikaitkan dengan gejala terasa ingin bersin. Ia kemudian akan MEMBIAKKAN TELURNYA ke dalam tubuh sekiranya tiada apa-apa tindakan atau ubat diambil untuk memeranginya.

    Oleh itu, elakkan dari mencium / menghidu karpet, langsir atau tempat-tempat berhabuk. Juga diingatkan, jika anda membele Kucing,kucing merupakan penyumbang terbesar mengenai kuman seperti ini. Elakkan dari mencium-cium kucing kesayangan anda dengan terlalu ‘over’.

    Cepat dapatkan Sinus Pulsatilla Formula dengan menghantar sms “pulsatilla” ke 01123096205

    untuk dapatkan PACK PROMOSI Pembunuh Hama Resdung.

    Arahan mudah pembelian diberi dalam sms. Sila ikut setiap arahan yang diberi dalam sms. Sms NOW..!

    ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

    Dalam perubatan homeopathy dan biochemic ,resdung atau alergi adalah perkara yang mudah dirawati. Melalui penggunaan bahan seperti tisu garam mineral,resdung dapat dirawat dengan mudah.Antara remedy bersifat oral yang terbaik adalah remedy yang bersifat luaran yang biasanya disemburkan kedalam hidung adalah pulsatilla.

    Tanda-tanda ini muncul berulang kali terutamanya:

    Selepas mengambil makanan laut, makanan yang diperam (belacan, cencalok dsb) atau berMSG (ajinomoto). Terdapat juga bahan kimia pengawet yang boleh merangsang resdung.
    Pada waktu pagi, pada cuaca terlalusejuk (atau keadaan berhawa dingin) dan di tempat-tempat berhabuk.

    Rawatan resdung yang dihasilkan ke dalam bentuk cecair adalah merupakan antara kaedah rawatan resdung paling cool untuk tahun 2012 kerana dengan cara rawatan resdung ini tidak perlu mengasap rokok resdung yang tentunya memerlukan banyak masa anda.

    Rawatan resdung homeopathy adalah merupakan antara cara rawatan resdung yang berbentuk cecair.

    Ia amat mudah digunakan dan tentunya menjimatkan masa anda. produk yang di maksud kan ialah Pulsatilla..

    Ia telah membantu ramai customer saya mengatasi masalah resdung mereka yang kritkal.

    Fungsi:

    - Penyembur hidung bagi merawat masalah resdung / sinus yang kronik
    - Menghapuskan dan menghambat keluar kuman resdung yang bersarang dalam gidung dan tubuh badan
    - Membantu melegakan simptom-simptom selsema, kerap bersin, hilang deria bau
    - Mengurangkan tekanan dan kesakitan akibat masalah sinus yang boleh membawa kepada sakit kepala yang teruk
    - Menghilangkan masalah jerawat,blackhead dan whitehead
    - Meredakan sakit kepala akibat panas hidung akibat hingus yang keluar akibat resdung

    ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

    Cara penggunaan:

    Dewasa : 1 kali pam setiap 3 – 5 kali sehari
    Umur 6 – 12 tahun : 1 kali pam setiap 3 – 5 kali sehari
    Umur 2 – 5 tahun : 1 kali pam setiap 2 – 3 kali sehari
    Umur 0 – 12 bulan : 1 kali pam setiap 1 – 2 kali sehari

    Kandungan : Calcium Carbonicum Hahnemanni D12 2, 5 g, Cinnabaris D8
    2, 5 g, Kalium Bichromicum D6 2, 5 g, Pulsatilla D6 2, 5 g
    Berat : 15 ml

    Alhamdulillah setakat ini banyak feedback positif yang diterima daripada mereka yang menggunakan produk rawatan resdung ini. Ini membuktikan cara rawatan resdung berbentuk cecair juga mampu membantu menyelesaikan masalah resdung.

    Jika anda ingin mendapatkan mungkin antara rawatan resdung paling berkesan ini , tak perlu keluar rumah. Penghantaran pos laju ada disediakan. Selain daripada mudah diambil serta menjimatkan masa, dengan rawatan resdung ini tidak perlu lagi untuk habiskan masa anda di pusat-pusat rawatan resdung. Hanya guna produk rawatan resdung ini di rumah atau pejabat

    ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

    CARA MEMESAN

    HARGA

    RM100 RM70
    SILA TAIP
    Pulsatilla | NAMA PENUH| ALAMAT| NO TELIFON

    DAN HANTAR KE
    0125806029

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Hapus Jeragat Dalam 3 Minit11.03.14

    Assalamualaikum..

    Di harapkan anda dapat luangkan masa 3 minit untuk mengetahui bagaimana

    perubatan homeopathy bakal membantu anda menyelesaikan masalah jeragat anda.

    Mungkin jeragat yang sudah bertahun-tahun anda alami ini akan hilang setelah 3 minit membaca artikel kami ini

    Melasma Free – Biochemic Untuk Hapus Jeragat (Melasma/Chloasma)

    Masalah jeragat sering menganggu penampilan sesorang wanita, namun masalah jeragat jarang-jarang terjadi kepada lelaki. Ini ialah kerana jeragat atau melasma adalah berkaitan masalah hormon, dan boleh dikatakan wanita mengalami masalah ketidakstabilan hormon lebih kerap berbanding lelaki.   Kebanyakkan masalah kesihatan wanita adalah berpunca dari ketidakstabilan hormon seperti jeragat.

    Kenapa Biochemic ?

    Biochemic atau garam tisu adalah persediaan homeopathy di dalam bentuk mineral inorganic yang menyamai garam mineral yang terdapat di dalam tubuh manusia. Terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia, seperti yang telah dibuktikan oleh pengasas perubatan biokimia atau biochemic iaitu Dr Shuessler seorang doktor  Jerman yang mengkaji abu mayat pada akhir tahun 1880 dan mendapati terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia.

    Pada pendapat Dr Shuessler 12 garam mineral ini amat penting untuk mengimbang aktiviti selular (cellular activity) dan kesihatan pada umumnya. Kekurangan garam mineral ini adalah amat kritikal untuk tubuh mengimbang sistem tubuh dan terjadi ketidakselesaan pada tubuh (dis-ease) . Penemuan ini telah memanfaatkan  jutaan orang dengan mengguna kaedah biochemic pada potensi rendah untuk membantu mempercepatkan penyerapan nutrient, proses ini akan menguatkan dan menambah tenaga kepada tisu-tisu yang hidup. Garam tisu akan memberi sokongan kepada fungsi sel yang lebih cekap mengekalkan tahap kesihatan pada tahap terbaik, menambah baik keadaan fizikal dan emosi.

    Garam tisu akan membantu fungsi asas sel-sel termasuk mengimbang kuantiti air, penghadaman, menyahtoksin, elastisiti sel-sel, menambah oksigen, membekal nutrisi dan sodium-postasium pada kadar yang stabil. Kaedah ini telah terbukti berkesan lebih 200 tahun, malah amat selamat untuk bayi baru lahir, ibu mengandung dan dewasa. Melasma Free adalah gabungan beberapa remedi garam tisu yang digelar sebagai “bioplasma”. Bioplasma ini akan membantu mengimbang hormon dan akan menghapus jeragat atau melasma  yang menganggu penampilan anda.

    Punca Jeragat (Melasma/Chloasma)

    Punca terjadi melasma tidak dapat dikenalpasti sehingga kini, tetapi hasil dari kajian patologi (kajian penyakit), melasma mungkin berpunca dari pengambilan pil perancang, terapi penganti hormon (HRT dan progesterone), ubat penenang, sejarah di dalam keluarga dan  kerap terdedah kepada sinaran matahari. Kebanyakkan kes melasma atau  jeragat adalah berpunca kerana terdedah kepada sinaran uv yang terlalu kerap.

    Kerap kali wanita mengandung juga akan mengalami jeragat, ia dipanggil chloasma. Wanita mengandung akan mengalami pertambahan hormon estrogen, progesterone dan melanocyte stimulating hormone (MSH) sewaktu trimester kedua dan ketiga. Begitu juga wanita yang mengambil terapi penganti hormon sewaktu pra dan selepas menopause, di mana hanya hormon estrogen yang menguasai tubuh wanita tersebut.

    Jenis-Jenis Melasma

    Centrofacial – di dahi, pipi, atas bibir, hidung dan dagu

    Malar – bahagian atas pipi

    Mandibular – di kawasan tulang rahang

    Melasma Free dicadangkan untuk di ambil bersama-sama Sepia 200 secara selang seli, contohnya satu hari ambil Sepia 200 dan hari berikutnya Melasma Free. Kaedah ini akan mempercepatkan proses untuk menghapus melasma atau jeragat.

    Cara pengambilan:

    2-4 biji dikemam/hisap 3 kali sehari sebelum makan.

    Bagaimana mendapatkan produk ini :

    Kini anda boleh dapatkan pakej lengkap jeragat

    Sabun merrygold(percuma) + melasma free + sepia200 cuma RM190

    Tapi dengan sms kod kupon diskaun < melas150> ke 0125806029

    anda layak mendapat harga RM130 sahaja

    ataupun anda boleh tambah Krim Carmino

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Masalah Susah Tidur , Insomnia11.03.14

    PRODUK HOMEOPATHY UNYUK MASALAH SUSAH UNTUK TIDOR DAN STRESS

    When used correctly, sleep medications may provide rapid relief of the symptoms of insomnia. But not all options have been shown to be effective for long-term treatment of insomnia. And many of these medicines can cause side effects such as low blood pressure, anxiety, and nausea. Evidence suggests that these medicines also may become less effective when your body gets used to them.

    Bila seseorang itu mengalami insomnia (masalah untuk tidur), pelbagai ubat-ubatan yang boleh dibeli dikaunter dan jika melibatkan bahan-bahan yang mempunyai kesan dadah yang kuat seseorang itu perlu mendapatkan preskripsi dari doktor sebelum mengambil pil-pil tersebut bagi membolehkan seseorang itu untuk tidur pada malam tersebut.Tidak dinafikan ubat-ubatan ini boleh melegakan simptom insomnia secara pantas namun telah dibuktikan ia tidak dapat membantu pada jangkawaktu yang panjang bila tubuh sudah “biasa” dengan ubat-ubat tersebut. Malah jika diguna secara berterusan ia akan mendatangkan kesan sampingan (side effects) seperti tekanan darah rendah, kerisauan yang tidak menentu dan loya-loya.

    Homeopati menawarkan remedi yang amat “lembut” untuk membantu masalah insomnia seperti V-C15 Forte, selain itu juga secara semulajadi ia akan mereda stres. Stres merupakan simptom utama penyebab kepada terjadinya insomnia.

    V-C15 forte has anti-fatigue and anti stress properties. It acts as a tonic for the entire nervous system. This formula provides energy and vitality quickly due to its content of vitamin B complex (Riboflavin B1 and Thiamin B2), vitamin C and ginseng which contributes to the activation of cellular metabolism. An adequate intake of these vitamins will help the organism to develop resistance to stress. V-C15 forte will help anyone who needs a boost of energy to help cope with a busy daily schedule.

    V-C15 Forte adalah remedi anti keletihan melampau dan anti stress. Ia bertindak sebagai tonik untuk keseluruhan system tubuh. Formula homeopati ini akan mempertingkatkan tenaga dan kesihatan keseluruhan pada amnya, ini ialah kerana ia mengandungi vitamin B complex (Riboflavin B1 and Thiamin B2), vitamin C dan ginseng yang menyumbang kepada terjadinya sel-sel metabolisma. Pengambilan yang vitamin-vitamin ini dengan kadar yang secukupnya akan membantu organisma untuk membina pertahanan kepada stress. V-C15 Forte akan membantu sesiapa sahaja yang memerlukan tenaga yang berlebihan untuk menjalankan urusan seharian yang padat dan sibuk.

    Price : RM165 RM150 including shipment / termasuk penghantaran

    Packing : 12 x 10ml drinking ampoules / 12 x 10ml botol kecil untuk diminum

    CARA MEMESAN

    SILA TAIP

    V-C15 forte | NAMA PENUH| ALAMAT| NO TELIFON

    DAN HANTAR KE

    0125806029

    SELEPAS ITU SILA TUNGGU SMS DARI PIHAK KAMI

    SELEPAS ANDA BANK IN KEDALAM AKAUN SILA SMS

    NAMA PENUH | TARIKH & WAKTU ANDA BANK IN DUIT

    MAKLUMAT AKAUN SILA KLIK BUTTON DI BAWAH

    ATAU

    SILA PERGI KE MENU “PEMBAYARAN DAN PENGHANTARAN”

    UNTUK MEMESAN SILA KLIK BUTON DI BAWAH

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Senaman Membesarkan Payudara11.03.14

    5 Senaman Untuk Besarkan Payudara

    Saya rasa setiap wanita inginkan payudara yang cantik dan menarik. Tapi berbeza dengan budaya barat, setahu saya breast implants sememangnya haram di sisi Islam. Baiklah, payudara anda diperbuat daripada tisu lemak yang duduk di atas otot pectoral. Dengan lakukan senaman tertentu, kita dapat merangsangkan tumbesaran otot pectoral tersebut untuk membesar atau meninggikan kedudukan payudara anda.

    Jadi berikut ada beberapa contoh senaman yang anda boleh lakukan untuk membesar dan menegangkan payudara.

    Tapi ingat:

    1. Senaman ini membantu bentuk otot di pada tapak payudara anda, iaitu otot pektoral.
    2. Saiz tidaklah membesar sampai ala-ala Pamela Anderson.
    3. Pembentukan otot pectoral juga bantu menegangkan payudara dan dengan itu memberi ilusi payudara yang lebih besar.

    1. Chest Press

    Ini adalah latihan paling asas untuk otot dada (pectorals). Ia boleh dilakukan dengan barbells, dumbbell dan juga mesin-mesin di gym anda.

    Genggam dua dumbbell dan baring pada bench. Bermula dengan mengangkat kedua-dua dumbbell ke atas bahagian pertengahan dada anda. Dengan siku menghala keluar, turunkan dumbbell ke bawah dengan perlahan sehingga ia hampir menyentuh bahagian pertengahan dada anda. Lakukan 3 set dengan 8-12 ulangan untuk setiap set.

    Kalau di rumah sekalipun, anda boleh lakukan push up (variasi lengan keluar atau lengan di sisi badan).

    2. Push Up Pectoral atau Plank

    Bermula dengan baring dengan perut di atas lantai. Rapatkan kaki dan letakkan tangan di bawah bahu anda. Sekarang, cuba angkat badan anda ke atas sehingga cuma jari kaki dan lengan tangan bersentuhan dengan lantai. Tahan posisi ini selama 30 saat. Ulang untuk 5 set.

    3. Dumbbell Pullover

    Baring di atas bench dan pegang satu dumbbell dengan dua-dua tangan di atas bahagian dada anda. Dengan perlahan, gerakkan tangan anda ke belakang kepala sejauh yang anda boleh. Ini akan memberikan regangan pada otot dada anda. Kembali ke posisi asal dan ulang 12-15 kali. Lakukan 3 set juga.

    4. Pec Deck Flyes

    Mesin pec deck memang sesuai untuk merangsang otot pectorol. Duduk pada mesin dan adjust ketinggian kerusi sehingga sokongan (padding) tangan berada pada kedudukan yang selesa untuk lengan tangan anda. Tangan anda sepatutnya perpendicular (90 darjah) dengan lantai. Pastikan kedua-dua kaki firmly di atas lantai. Tolak kedua-dua pad tangan kepada pertengahan dada anda (depan muka). Tahan seketika dan dengan perlahan, kembali ke posisi asal dan ulang. Jangan biarkan pemberat kembali 100% ke posisi asal. Pastikan sentiasa ada rintangan. Lakukan 3 set dengan 10-12 ulangan.

    Di rumah? Kalau tiada peluang untuk ke gym. Anda boleh lakukan senaman dumbbell flyes di rumah. Kalau tiada dumbbell sekalipun, anda boleh gunakan pemberat seperti tin makanan, botol dan lain-lain

    5. Dips Bench atau Kerusi

    Senaman dips ini memang bagus dan ada pelbagai levels of difficulty. Panduan berikut adalah untuk beginner yang ingin lakukan dips dengan bantuan bench ataupun kerusi (di rumah).

    ..Pastikan siku anda keluar dari sisi badan. Berhenti apabila siku anda capai dalam 90 darjah…

    Untuk semaman dip kerusi, duduk di atas kerusi dengan pegang depan kerusi dengan jari kedua-dua tangan anda. Terus pegang hujung kerusi dan gerakkan punggung anda ke hadapan sehingga ia terapung di atas/depan kerusi. Pastikan tangan dan kaki anda sentiasa lurus. Sekarang bengkokkan siku tangan anda untuk menurunkan badan anda. Pastikan siku anda keluar dari sisi badan. Berhenti apabila siku anda capai dalam 90 darjah. Pulang ke posisi asal dan lakukan 3 set dengan sebanyak ulangan yang anda mampu.

    Ingin CARA yang lebih MUDAH , klik gambar di bawah

    Info Lanjut klik gambar di bawah

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Set Rawatan Rambut Gugur, Rambut Botak dan Lebatkan Rambut10.30.14

    Botak atau hair loss dalam bahasa perubatan di sebut alopecia ( a~lu~pi~sia ), Set ini mengandungi shampoo,minyak sapu dan ubat makan jenis cecair. Rawatan dalam masa 2-3 bulan akan meninggalkan kesan yang memberansangkan. Set ini merawat botak daripada dalam hingga kepada fizikal luaran. Katakan tidak pada botak dan rambut gugur. Baiki penampilan diri anda kepada yang lebih baik dan penuh keyakinan diri

    Botak atau Alopecia akan terjadi pada lelaki dan wanita sehingga menyebabkan ketidakstabilan psikologi. Rasa malu untuk bersosial, perasaan rendah diri dan akan menyebabkan terjadinya perubahan gaya hidup yang mendadak.

    Mengapa tejadinya botak (Alopecia) ?

    Jenis

    Bergantung kepada bahagian tubuh yang terjejas, Alopecia boleh dikategorikan sebagai:

    • Alopecia areata monolocularis – mengalami kehilangan rambut atau botak di satu kawasan sahaja
    • Alopecia areata multilocularis – mengalami kehilangan rambut atau botak lebih di satu kawasan
    • Alopecia areata totalis – mengalami kehilangan rambut atau botak diseluruh kepala (scalp)
    • Alopecia areata universalis – mengalami kehilangan rambut di seluruh tubuh termasuk rerambut di kemaluan

    [img1_hairloss_class.gif]

    Penyebabnya

    • Autoimmune, di mana sistem tubuh bertindak bertentangan dengan fungsinya dan mula mentafsir folikel rambut sebagai tisu atau bahan asing di tubuh, ia bertindak memberhentikan proses terjadinya pertumbuhan rambut baru.
    • Faktor keturunan dan psikomatic juga memainkan pernanan penting
    • Bagi lelaki , ia berkaitan hormone testosterone yang terlalu sensitive
    • Penggunaan produk pengayaan rambut yang merosakkan kulit kepala.
    • Rawatan kimoterapi (Chemotherapy) juga menyebabkan alopecia.

    Sel sistem imun yang dipanggil sel darah putih akan menyerang secara berterusan sel-sel yang tumbuh didalak folikel rambut. Apabila proses ini tejadi folikel rambut akan menjadi kecil dan secara mendadak akan memperlahankan proses pertumbuhan rambut. Namun sel stem akan berterusan membekal folikel dengan sel baru, oleh itu dengan bantuan remedi ia dapat menguatkan sistem imun dan akan memberi harapan untuk folikel baru tumbuh. Maka tidak mustahil bagi mereka yang mengalami keguguran dan botak akan mendapat penampilan yang menarik semula.

    [alopecia2_edit.JPG]

    Botak Di Usia Muda

    Man bertubuh tegap, tinggi dan berwajah yang cukup “handsome”, berumur 38 tahun tetapi merasa rendah diri kerana dia sudah botak sebahagian atas kepalanya. Teman rapatnya ialah baseball cap tetapi bila ke pejabat teman rapatnya tidak mampu untuk menutup kepalanya yang botak kerana etika berpakaian di pejabatnya tidak membenarkan Man memakai baseball cap. Man telah alami masalah alopecia areata semenjak 3 tahun lepas. Masalah Man bermula bila rambutnya mula gugur dan meninggalkan kesan (berbentuk bulat setempat) botak setempat yang kecil. Man pada mulanya tidak memperdulikan masalah tersebut sehinggalah bulatan tersebut mula membesar sehingga sekarang bahagian atas kulit kepalanya mula terjadi botak.

    Bagi wanita pula kerap kali akan terjadi rambut gugur hingga menampakkan kulit kepala selepas bersalin , seperti Moon berumur 23 tahun, selepas melahirkan anak yang pertama, rambutnya yang dahulu lebat dan bersinar kini telah menipis dan amat merisaukan Moon sehingga terjadi stress.Mengapa ini terjadi?

    Tahukah Anda ?

    Setiap hari secara purata terdapat lebih 100 helai rambut yang akan gugur dan akan diganti dengan rambut baru, kitaran ini akan terjadi setiap hari. Folikel rambut akan melalui 3 fasa iaitu fasa anagen (long growing phase), fasa catagen (short transitional phase) dan telogen (short resting phase). Apabila terjadi gangguan kitaran ini akan terjadilah proses rambut gugur berlebihan dan rambut baru gagal dihasilkan maka terjadilah alopecia atau botak.

    Pelbagai sebab yang mengakibatkan botak terjadi, antara mitos yang paling popular ialah disebabkan oleh tabiat memakan mee segera. Genetik juga memainkan peranan utama namun beberapa lain yang kenal pasti ialah ialah akibat kekurangan zat besi, jangkitan thyroid dan pelbagai sebab dan ada yang tidak diketahui akibatnya.

    Rawatan Mengguna Kaedah Homeopathy.

    Hasil dari pengalaman lepas, saya telah merawat hampir ratusan kes-kes alopecia areata yang kerap terjadi kepada lelaki muda yang berumur di antara semuda 18 dan 38 tahun. Statistik kejayaan juga amat membanggakan dengan peratusan hampir 99% kes telah sembuh. Berita yang kurang enak ialah 99% ini ialah dari kes-kes yang baru bukanlah kes-kes yang telah lama. Kes-kes botak yang lama memang sukar untuk disembuhkan dan mengambil masa tetapi tidak mustahil untuk berusaha, terdapat hanya 5% dari kes lama yang tidak botak keseluruhan tetapi mengalami rambut nipis dan menampakkan kulit kepala telah mendapat pertambahan rambutnya.

    Biochemic atau garam tisu adalah remedi yang telah menunjukkan statistic tertinggi didalam kes penyembuhan, remedi atau garam tisu yang telah digunakan ialah seperti dibawah;

    · Cal.phos – rambut gugur selepas demam, Cal.phos merupakan remedy utama untuk pelbagai masalah rambut

    · Silicea – remedi untuk mengembalikan kesuburan rambut, remedi ini adalah remedi combo (gabungan terbaik bagi setiap simptom rambut gugur)

    · Kali carb – untuk rambut kering dan nipis

    · Kali sulphuricum – individu yang mempunyai kelemumur berwarna kuning, lembab dan melekit. Mengakibatkan rambut akan gugur setempat dan meninggalkan tompok botak.

    · Nat mur – rambut gugur akibat kelemumur, kelemumur akan kelihatan memutih di kulit kepala. Di hujung rambut kelihatan berminyak

    · Selenium – Kulit kepala akan terasa sakit bila disentuh. Rambut akan gugur dari kulit kepala dan di tubuh.

    Selain Biochemic atau garam tisu , beberapa remedy lain boleh membantu masalah alopecia, seperti;

    · Flouric.ac – masalah rambut yang rapuh dan mudah putus

    · Lycopodium – rambut beruban sebelum waktunya (premature), rambut gugur selepas bersalin dan seringkali terjadi eczema di belakang telinga.

    · Phosphorus – rambut gugur segumpal, remedy ini juga boleh diambil setiap 6-8 jam untuk mengurangkan tekanan akibat terjadinya botak atau keguguran rambut.

    Setiap kes saya sering memberi remedi secara single remedi (remedi tunggal) dan sekiranya terdapat lebih dari satu remedy digabungkan, remedi gabungan akan diambil selepas 30 minit mengambil remedi pertama, dan 30 minit selepas itu untuk remedi ketiga sekiranya ada.

    Semua remedi disediakan didalam bentuk tablet manis (seperti produk BC01,BC04 dan BC16 untuk jerawat). 4 biji dikemam atau dihisap dan dibiarkan melarut ke dalam mulut 3-4 kali sehari.

    Selain dari ubat makan istilah mudahnya untuk remedi oral terdapat juga produk kegunaan luar seperti Shampoo dan Arnica Oil dengan gabungan Jaborandi untuk menguatkan akar-akar rambut.

    Remedi combo yang dicadangkan :

    · Cal.phos dan Selenium

    · Cal.phos dan Silicea

    · Cal.Phos dan Lycopodium untuk rambut gugur selepas bersalin

    · Silicea dan remedi yang menyamai simptom masalah anda

    Setiap remedi combo ini akan diberi secara percuma Shampoo dan Arnica Oil.

    Harga pakej : RM150 – 2 botol remedi oral, 1 botol Shampoo Arnica dan 1 botol Arnica Oil.

    Harga sebotol : RM80

    Total RM80+RM80 +RM80 +RM80 = RM320

    Tapi dengan sms Kod Diskaun < rambut150 > ke 0125806029 anda hanya perlu bayar RM150

    Penghantaran : Percuma ke seluruh Malaysia

    http://3.bp.blogspot.com/_AomIg2-Ao9g/TPJJa5RLn8I/AAAAAAAAApg/fA45cJ5F1bU/s1600/bio%2Bbotak%2B200px.JPG

    Bagaimana Set Rawatan Ini Dapat Membantu ?

    Set rawatan ini disediakan dengan kaedah homeopati dan biochemic, formula yang selamat dan tanpa kesan sampingan ini merawat akar umbi yang menyebabkan Alopecia (botak) dan akan mengembalikan proses pertumbuhan rambut dengan semulajadi.

    Bagaimana remedi ini bekerja ?

    • Remedi ini akan membaikpulih sistem Autoimmune yang mengalami kecelaruan. Apabila system Autoimmune pulih ia secara semulajadi akan menghasilkan folikel-folikel rambut baru.
    • Merawat sistem perjalanan darah dan mengimbang serta mengekalkan electrolyte di seluruh tubuh
    • Remedi ini akan memberi signal supaya sistem imunisasi menjaga serta mengekalkan kesuburan folikel rambut

    CARA GUNA

      • Shampoo – Titis dalam 5-10 titis dan basahkan rambut gosok2 ke kulit kepala dan biar dlm 1-2 minit dan bilas.
      • Minyak – Sapu dalam 2-5 titis di area rambut yang gugur atau botak dan urut-urut guna minyak tu sebelum tidur atau bila-bila masa senang
      • Drop – 10-15 titis campur dengan sedikit air 3-4 kali sehari.Sebelum makan

    CARA MEMESAN

    SILA TAIP

    RAMBUT150 | NAMA PENUH| ALAMAT| NO TELIFON

    DAN HANTAR KE

    0125806029

    SELEPAS ITU SILA TUNGGU SMS DARI PIHAK KAMI

    SELEPAS ANDA BANK IN KEDALAM AKAUN SILA SMS

    NAMA PENUH | TARIKH & WAKTU ANDA BANK IN DUIT

    MAKLUMAT AKAUN SILA KLIK BUTTON DI BAWAH

    ATAU

    SILA PERGI KE MENU “PEMBAYARAN DAN PENGHANTARAN”

    UNTUK MEMESAN SILA KLIK BUTON DI BAWAH

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Akak Ada Masalah JERAGAT Bertahun-Tahun Ke?10.30.14

    ……
    MASALAH JERAGAT BERTAHUN- TAHUN BUAT AKAK SEKALIAN RASA BOSAN DAN NAK MARAH …???
    ……

    Tawaran HEBAT MONEY BACK GUARANTEE 30 Hari

    SET JERAGAT KOMBO BANTU ANDA PUDARKAN JERAGAT
    SEAWAL 7 HARI

    SMS/WASSUP KOD < BIOkombo> ke 0125806029

    Adakah Akak sekalian mengalami situasi dibawah???

    tompok hitam jelas di pipi, hidung dan dahi

    terpaksa pakai bedak tebal-tebal untuk tutup jeragat

    muka bertampung-tampung dan tak sekata

    akak kena pakai tudung macam bumbung khemah untuk
    cover jeragat yang makin hitam

    rasa tak confident untuk bercakap dengan orang lain

    rasa tak selesa dan terpaksa menunduk bila jumpa orang

    dah cuba macam-macam namun jeragat makin gelap dan jelas

    Di sebabkan JERAGAT Yang umur 30 tahun nampak macam 43 tahun…yang umur 40an nampak macam 50an… baju dah cantik, tapi di sebabkan jeragat kulit nampak kusam,kering dan kehitaman..

    KINI AKAK SEKALIAN RASA PUTUS ASA DAN BIAR SAHAJA JERAGAT TU MAKIN HITAM DAN BERTAPAK DI MUKA KITA

    JANGAN BEGITU..

    HANYA YANG TAK PUTUS ASA SAHAJA AKAN BERJAYA.. CUMA KITA TAK JUMPA CARI YANG BETUL..

    KINI AKAK SEMUA MESTI BERSEMANGAT SEMULA..

    SEBAB KAMI DAH JUMPA JALAN KELUAR BAGI SEMUA MASALAH JERAGAT DAN BINTIK HITAM DIWAJAH KITA

    .
    .

    Kebanyak JERAGAT ni kena terutama pada wanita atas sebab

    Akak nak tahu kenapa jeragat boleh timbul ?

    Jeragat terjadi disebabkan oleh faktor hormon, genetik,cuaca dan penggunaan alat kosmetik yang mengandungi pengelupasan.

    Faktor umur adalah faktor utama. Kebiasaan jeragat terjadi kepada wanita yang berusia 25 tahun keatas. Perubahan hormon yang berlaku kepada mereka menyebabkan jeragat terjadi.

    ===========================================

    Jeragat akan terjadi seperti spot di dalam beberapa bentuk, secara klinikal jeragat ini akan di kategorikan sebagai;

    Centrofacial; terjadi di dahi, pipi, hidung dan di atas bibir

    Malar; di pipi dan hidung

    Lateral; terjadi di pipi

    Mandibular; kawasan rahang

    Kemerahan dan meradang yang juga dipanggil erythrosis pigmentosa faciei.

    Poikiloderma of Civatte; kemerahan dan terjadi di bahagian tengkuk, kerap kali terjadi kepada pesakit yang berumur 50 tahun ke atas.

    Brachial cutaneous dyschromatosis; yang terjadi di bahagian dada dan bahagian atas lengan.

    Jadi cara paling berkesan untuk menghapuskan jeragat ini adalah dari DALAM dan LUAR kulit

    Oleh itu kami syorkan anda menggunakan SET KOMBO ANTI JERAGAT

    SETKOMBO ini terdiri dari :

    1. Biowhite (ubat makan)
    2. BioFree (ubat makan)
    3. Serum
    4. Free sabun

    SET LENGKAP INI BERTINDAK MENGHAPUSKAN JERAGAT DENGAN :

    ❥ memudarkan JERAGAT seawal 7 HARI

    ❥ menutup pori-pori terbuka dan mengurangkan cela di wajah

    ❥ mencerahkan wajah dan memudarkan kawasan kulit yang gelap
    dari bawah lapisan kulit

    ❥ membantu menegangkan kulit agar garis halus diwajah hilang

    ❥ anti kanser dan anti penuaan

    ❥ mengimbangi kelembapan kulit agar tidak kering dan kusam

    ❥ pipi bertambah licin dan halus serta lembut

    ❥ kulit manjadi makin gebu dan nampak muda

    ================

    CR Pengambilan dan Penggunaan SET KOMBO :

    ➤ bersihkan wajah dengan sabun 2 kali sehari
    ➤ pakaikan serum di tempat yang berjeragat dan boleh ratakan ke seluruh wajah
    ➤ ambil 3 biji Biowhite dan di hisap seperti gula-gula
    ➤ besoknya ambil pula BioFree berselang seli dengan BioWhite

    Mudah kan….

    SET KOMBO INI SANGAT BERKESAN KERANA IA BERTINDAK DARI LUAR DAN DALAM..

    APA TUNGGU LAGI…..

    JOM DAPATKAN SEKARANG !!!!!

    HARGA

    1. Biowhite (ubat makan) : RM80
    2. BioFree (ubat makan)  : RM80
    3. Serum  RM60
    4. Free sabun RM40

    Total RM260 RM170 sahaja (diskaun RM90)

    (terhad untuk 50 pembeli terawal sahaja)
    - FREE POSTAGE
    - FREE GIFT (sabun beharga RM40)

    SMS/WASSUP KOD < BIOkombo> ke 0125806029

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Cara Mengatasi Masalah Buasir10.26.14

    APA ITU PENYAKIT BUASIR

    Saya ingin bertanya kepada anda, pernahkah

    anda mengalami situasi seperti dibawah:

    -          Sentiasa sakit ketika membuang air besar & najis terlalu keras?

    -          Rasa tidak selesa pada dubur seperti sakit dan gatal?

    -          Keluar darah ketika membuang air besar?

    -          Sukar untuk anda berjalan atau duduk disebabkan buasir?

    -          Anda sentiasa mengalami sembelit dan jarang sekali membuang air besar?

    -          Anda telah mencuba pelbagai cara termasuk membeli pelbagai jenis ubat dan krim untuk menghapuskan buasir namun ianya gagal dan sia-sia?

    -          Setiap kali selepas membuang air besar anda terpaksa ‘memasukkan’ semula benjolan

    yang keluar dari lubang anus?

    Jika anda jawab YA, maka anda memang berada di tempat yang betul. Laman ini akan membongkarkan cara bagaimana anda boleh merawat penyakit buasir yang sedang anda alami dengan selamat, cepat & berkesan. Nak tahu lebih lanjut, baca sampai habis apa yang bakal disampaikan dalam laman web ini …

    Buasir

    Buat pertama kali aku ingin berkongsi mengenai kesihatan kita dalam Info Sihat. Kali ini aku nak memberi info mengenai buasir. Penyakit buasir ni atau hemmoroid iaitu penyakit yg boleh terjadi kat bahagian dubur. Sama ada bahagian dalam ataupun luar.

    Kebiasaan tanda-tanda awal ia sewaktu kta meneran ataupun korang bagi tekanan semasa membuang air besar. sehinggakan rsa sangat2 sakit kalau nk keluar. so, buasir ni adalah pembengkakan sel2 pada melapisi saluran dubur itu. so, bila dah membengkak, t**k nak keluar akan bergesel ngan buasir nie. so, memang sakit dan perit yg amat.

    Tanda-Tanda Buasir

    Najis campur darah petanda awal

    RAMAI antara kita pernah mengalami masalah pendarahan apabila buang air besar. Gejala najis bercampur berdarah ini sebenarnya petanda penting yang menunjukkan badan kita ada masalah kesihatan yang perlu mendapat rawatan segera.

    Pendarahan ketika buang air besar dikategorikan sebagai masalah biasa yang berlaku dalam masyarakat kita terutama di kalangan golongan muda pada peringkat umur produktif iaitu antara 20 hingga 30 tahun.

    Masalah ini lebih kerap berlaku pada individu yang terlalu banyak mengambil karbohidrat yang diproses, daging dan kurang makan sayur-sayuran serta buah-buahan. Karbohidrat yang diproses bermakna sumber karbohidrat dibersihkan daripada kekasaran luaran melalui kaedah penulenan.

    Dalam proses ini, hampir semua vitamin, galian serta serat turut terbuang dan yang tinggal hanya kalori. Untuk menjadikan ia berkhasiat, sesetengah produk diperkayakan dengan memasukkan semula zat yang terbuang tadi. Antara contoh karbohidrat proses ialah roti putih, gula atau bahanyang dibuat daripada tepung.

    Inilah sebabnya bagi individu yang mengamalkan pemakanan kaya karbohidrat proses lebih kerap mengalami masalah sistem perkumuhan terutama jika mereka juga kurang mendapat bekalan serat, air dan jarang bersenam.

    Ada banyak punca yang boleh menyebabkan pendarahan ketika buang air besar. Punca yang paling lazim ialah buasir dan kanser usus selain rekahan pada kulit saluran dubur (masalah biasa dan menyakitkan, disebabkan sembelit atau mengeluarkan najis secara paksa), polip pada rektum dan usus besar serta ulser.

    Masalah ini juga dipanggil pendarahan rektum (bahagian akhir usus besar) kerana rektum terletak betul-betul di atas lubang dubur. Kebanyakan pendarahan rektum pada usus besar, hujung usus besar atau dubur. Usus besar ialah sebahagian daripada saluran gastrointestin; iaitu laluan makanan selepas ia dicerna dalam usus kecil.

    Usus besar bertanggungjawab menyingkirkan air daripada makanan yang tidak tercerna dan menyimpannya sehinggalah ia dibuang sebagai najis. Rektum pula adalah bahagian terakhir usus besar (15 sentimeter dari dubur). Manakala esofagus, perut, duodenum dan usus kecil dipanggil saluran gastrointestin atas.

    Menurut Perunding Pembedahan Gastroenterologi, Dr Abdul Hamid Mat Sain, walaupun ramai yang menganggap ia agak memalukan tetapi gejala berbahaya tidak boleh dipandang ringan dan perlu diberikan perhatian segera bagi mengesan punca sebenar menyebabkan pendarahan.

    Sikap tunggu dan lihat sebenarnya boleh menyebabkan masalah ini bertambah berat kerana ramai yang menganggap ia bukanlah perkara membimbangkan apabila pendarahan berhenti selepas beberapa ketika tanpa mendapatkan sebarang rawatan.

    Warna darah juga sebenarnya berbeza dan secara umum warna ia boleh memberikan gambaran kasar kepada punca, penyakit dan lokasi pendarahan. Jika warna darah yang keluar bersama najis itu merah cerah bermakna penyakit berada dekat dengan kawasan dubur (di bahagian usus yang hampir dengan kulit). Ia mungkin disebabkan masalah pada saluran menyebabkan salur darah bengkak dan pecah seperti yang berlaku pada pesakit buasir.

    Jika warna darah merah gelap bermakna pendarahan berlaku pada bahagian usus yang lebih dalam. Penyakit pada umumnya lebih berbahaya seperti kanser usus. Ini adalah punca pendarahan rektum yang paling lazim.

    Warna najis yang hitam dan melekit seperti tar (dipanggil melena) pula menandakan ada pendarahan pada bahagian lebih atas (pangkal) usus, esofagus, perut atau duodenum (usus kecil). Melena atau najis tar ini terhasil apabila pendarahan berlaku terlalu lama dalam usus besar yang memberikan peluang bakteria bertindak dan menghuraikannya kepada bahan dipanggil hematin yang berwarna hitam dan berbau sangat busuk. Inilah sebabnya apabila berlaku pendarahan rektum kali pertama, pesakit perlu menjalani pemeriksaan segera.

    Selain warna, kuantiti darah juga boleh menjadi petanda tahap penyakit atau masalah yang dialami seseorang. Biasanya pendarahan rektum sederhana dikategorikan apabila banyak darah keluar setiap kali buang air besar. Jika kuantiti ini lebih banyak, bermakna pendarahan sudah mencapai tahap serius.

    Pendarahan rektum juga boleh menyebabkan pesakit berasa lesu, pening atau pitam khususnya bagi mereka yang mengalami pendarahan serius. Kadang kala pesakit juga boleh mengalami simptom tekanan darah rendah terutama apabila berdiri selepas lama duduk di tandas.

    Buasir ni ada 4 peringkat, jika ada tanda-tanda macam kat bawah nie, korang boleh jumpa Dokter cepat2 untuk mengelakkan berlarutan

    Tahap 1
    Berlaku pendarahan dan bengkak menonjol keluar.
    Tahap 2
    Disebabkan oleh pergerakan usus, bengkak akan keluar tetapi secara spontan akan masuk balik kat dubur tue.
    Tahap 3
    Keadaan yang sama seperti tahap dua, tetapi bengkak tersebut akan hanya berada di dalam setelah ditolak masuk secara fizikal, maknanya korang kena la tolak pakai tangan.memang sakit la
    Tahap 4:
    Darah pekat keluar, menyebabkan rasa sakit dan susah untuk meneran. Buasir akan berada di luar kawasan dubur. Memang sakit dan perlu berdah kalau dah macam nie.

    FAKTOR-FAKTOR PENYEBAB BUASIR

    1. regangan yg optimum/terlampau semasa pergerakan usus atau dalam bahasa mudahnya perut korang rasa cam dipulas2
    2. cirit birit kronik. memang selalu keluar masuk tandas.
    3. korang kurangnya pengambilan makanan berserat dalam diet harian cam sayur dan buah-buahan
    4. mengandung atau bersalin.

    Simptom-simptom penyakit buasir ni pulak ;


    1. rasa sakit yang berdenyut-denyut.
    2. pendarahan berlaku selepas dan sebelum membuang air besar.
    3. darah menitis dan tersembur keluar dari saluran dubur.
    4. dalam tempoh pendarahan ini, pesakit itu boleh mengalami kekurangan darah.
    5. ada yang tidak mengalami pendarahan, tetapi dikenali sebagai pembengkakan dubur.

    PRODUK HOMEOPATHY BOLEH MEMBATU MENYEMBUHKAN BUASIR

    [DRReckeweg_gen2350_100_4685.jpg]

    Saya tertarik dengan satu email yang bertanyakan tentang remedi dan produk-produk untuk merawat buasir. “saya takut untuk buang air besar kerana risau akan sakit atau berdarah selepas itu” , salah satu ayat yang sering saya dengar atau terbaca dari pesakit-pesakit saya sewaktu mereka datang bertemu saya atau di online.

    Selain dari remedi seperti Hamamelis, Aesculus, Aloe, Graphite dan lain-lain yang telah berjaya menyembuhkan pesakit-pesakit buasir. Saya juga telah berjaya merawat puluhan pesakit dengan remedi yang diimpot dari Jerman yang diberi nama Dr.Reckeweg yang mempunyai rangkaian remedi hampir untuk semua penyakit.

    Produk Dr.Reckeweg semuanya bermula dengan kod R, gabungan remedi-remedi ini telah berjaya mencatatkan rekod penyembuhan yang tinggi sepanjang 10 tahun saya mengamalkan Perubatan Homeopathy. R1, R13, R30 dan R37.

    [DRReckeweg_gen2350_100_4685.jpg]

    Indikasi Remedi/Produk

    1. R1 – Pesakit buasir akan mengalami simptom di mana akan terjadi ketidakselesaan di abdomen (perut) seperti kembung, berangin dan pedih-pedih atau disebut localised inflammation in cases of acute hemorrhoids. R1 bertindak melegakan ketiadakselesaan inflamasi yang terjadi di perut.
    2. R13 – Remedi ini bertindak melegakan kesakitan yang terasa seperti terbakar dan pedih di dubur, dubur terasa terkeluar dan gatal-gatal.
    3. R30 atau Krim Hamamelis atau Krim Aesculus – Krim-krim ini bertindak sebagai agen melegakan kesakitan secara luaran dan mempercepatkan pengecutan inflamasi yang terjadi di dubur seperti berdarah, membengkak dan terkeluar.
    4. R37 – Remedi ini akan bertindak melembutkan najis atau meregulasikan najis (regulate the stool) supaya buasir tidak akan terjadi lagi.

    Remedi ini dipanggil combination remedy (remedi kombinasi) , ia menggabungkan beberapa remedi yang amat berkesan untuk merawat buasir didalam 1 produk. Kombinasi remedi ini disediakan didalam dos yang amat rendah dan tidak terdapat sebarang aduan komplikasi kesan sampingan.

    Kebaikan combination remedy , ia dapat merangsang penyembuhan mengikut keserasian remedi-remedi didalam satu masa berbanding single remedy.

    Presentasi produk ialah di pek didalam botol kaca 22ml kecuali R30 ia didalam bentuk ointment (krim) 85g* dalam bekas plastik.

    * R30 selain dapat mengecut dan meredakan inflamasi buasir ia juga boleh menyembuhkan jerawat, sakit atau sengal sendi, terseliuh dan inflmasi kulit. Ia adalah krim pelabagai guna.

    [R30.gif]

    JANGAN TUNGGU SAMPAI BUASIR ANDA MENJADI TERUK BARU ANDA INGIN LAKUKAN TINDAKAN…

    HARGA

    R1 = RM65

    R13 = RM65

    R37 = RM65

    R30=RM80


    CARA MEMESAN PRODUK


    SILA TAIP

    R1 ATAU R13 ATAU R30 ATAU R37 | NAMA PENUH| ALAMAT| NO TELIFON

    DAN HANTAR KE

    0125806029

    SELEPAS ITU SILA TUNGGU SMS DARI PIHAK KAMI

    SELEPAS ANDA BANK IN KEDALAM AKAUN SILA SMS

    NAMA PENUH | TARIKH & WAKTU ANDA BANK IN DUIT

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Badan Terlalu Kurus, Nak Tambah Berat Badan ???10.26.14

    Alfalfa Tonic With Ginseng R95 100 ml

    Penawar untuk mereka yang kurus dan tambahkan berat badan

    Salam dan salam sejahtera pada semua pembaca blog yang setia, R95 bukanlah produk terbaru.

    Sudah lama saya preskripsikan pada individu yang Anemia (kurang darah), individu yang tidak ada selera makan, terlalu kurus termasuk kanak-kanak dan gandingan kepada IQ & EQ Booster untuk menjadikan minda kanak-kanak mahupun dewasa menjadi semakin cergas.

    Tidak terkumpul oleh saya segala testimoni kerana telah lebih 10 tahun saya mempreskripsikan Alfalfa Tonic With Ginseng R95. Saya sendiri mengamalkan Alfalfa Tonic With Ginseng R95 dan Vita-C 15 dan Vita-C 15 Forte untuk mengekalkan kecergasan minda, tubuh dan mengawal stress.

    http://1.bp.blogspot.com/_AomIg2-Ao9g/S-TuEt4sGXI/AAAAAAAAAek/hHK1g5tVQIk/s1600/vita-c15.jpg

    Vita-C 15 250 ml

    Alfalfa Tonic With Ginseng R95 dan Vita-C 15 adalah selamat untuk semua peringkat umur, termasuklah bayi dan kanak-kanak dengan mengikut sukatan yang telah ditetapkan.

    FUNGSI PRODUK

    Indikasi: Anemia (kurang darah) yang kronik, kepenatan melampau akibat tertalu kuat bekerja, amat sesuai bagi individu yang didalam proses penyembuhan selepas sakit yang lama, membantu menghilang letih-letih selepas demam, kehilangan darah akibat penyakit, surgery atau selepas bersalin. Kanak-kanak yang bantut tumbesaranya dan pada sesiapa yang ingin menambah tenaga secara semulajadi.

    Indications: Chronic conditions of anemia, anxiety due to overwork, exhaustion; ideal for use during convalescence, especially for those recovering from debilitating fever, illness or surgery; after pregnancy; following weight loss or growth spurts in children; for anyone wanting to naturally increase energy level.

    Harga :

    Alfalfa Tonic With Ginseng R95 100 ml – RM120RM100

    Vita-C 15 250ml – RM170 RM150

    CARA MEMESAN

    SILA TAIP

    Alfalfa Tonic With Ginseng ATAU Vita-C 15 |NAMA PENUH| ALAMAT| NO TELIFON

    DAN HANTAR KE

    0125806029

    SELEPAS ITU SILA TUNGGU SMS DARI PIHAK KAMI

    SELEPAS ANDA BANK IN KEDALAM AKAUN SILA SMS

    NAMA PENUH | TARIKH & WAKTU ANDA BANK IN DUIT

    MAKLUMAT AKAUN SILA KLIK BUTTON DI BAWAH

    ATAU

    SILA PERGI KE MENU “PEMBAYARAN DAN PENGHANTARAN”

    UNTUK MEMESAN SILA KLIK BUTON DI BAWAH

    bayang badan anda naik dan sihat seperti mereka

    Tiada apa yang mustahil…..


    Bertindak sekarang .!!!!

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Cara Mengatasi Masalah Kulit Psoriasis10.26.14

    Tawaran Harga Pengenalan:

    Psorolin Oitment 100g RM75 @ 1 botol
    777 Oils 100ml RM75 @ 1 botol

    Psorolin Ointment
    777 Oil
    1 unit @ RM75
    1 unit @ RM75
    2 unit @ RM135
    2 unit @ RM135
    3 unit @ RM210
    3 unit @ RM210
    4 unit @ RM285
    4 unit @ RM285
    5 unit @ RM360
    5 unit @ RM360

    * Sekiranya anda memesan 1 botol Psorolin Ointment dan 1 botol 777 Oil, harga keseluruhan ialah RM135 termasuk penghantaran diseluruh Semenanjung , Sabah dan Sarawak.

    Krim yang telah dibuktikan keberkesanannya menangani psoriasis, ia amat efektif sekiranya digunakan bersama 777 Oils. Psorolin Oitment telah membantu lebih 100,000 orang diseluruh dunia. Psoriasis telah mengakibatkan 3% iaitu 400,000 ribu orang penduduk Malaysia sendiri menderita.Kajian dan laporan yang dilakukan di India, Produk ini telah menjalani kaji selidik di India dan hasilnya amat menggalakkan.

    Apa itu psoriasis?

    Psoriasis adalah penyakit kulit yang kronik, yang mengakibatkan tubuh badan seseorang pesakit itu mengalami perubahan warna seperti merah, putih atau bersisik pada kulit. Ia sering menyerang semua bahagian tubuh, kulit kepala (scalp) dan kuku.

    Pesakit psoriasis akan merasa rendah diri, tidak dapat melakukan rutin harian dengan tenang. Malah terdapat kajian di Amerika Syarikat penyakit psoriasis akan memendekkan umur pesakitnya.

    Adakah Psorolin Ointment dan 777 oils menyembuhkan psoriasis?

    Psorolin Ointment dan 777 oils bukanlah bertindak menyembuhkan tapi ia bertindak merencatkan atau menghalang sel-sel psoriasis dari terjadi, ia boleh digunakan pada jangka waktu yang panjang kerana Psorolin Ointment dan 777 oils adalah selamat dan tanpa kesan sampingan.

    Cara menggunakannya:

    Gunakan jari dan sapukan Psorolin Ointment dengan lapisan yang agak tebal pada kawasan psoriasis, bagi mendapat kesan yang lebih efektif guna 777 Oils sebagai lapisan atas dan berjemur pada matahari pagi selama 15 minit dan sebelum tidur, ia digunakan selepas mandi. Adalah digalakkan mengunakan sabun dan pencuci yang semulajadi seperti sabun herba.

    Produk ini hendaklah disimpan pada suhu bilik,

    Psorolin Oitment dan 777 Oils membantu pesakit psoriasis kearah kehidupan yang normal semula
    Sebelum dan Selepas 20 minggu
    Selamat Untuk Kanak-Kanak

    Sebelum
    Selepas 32 minggu

    Atau

    Sabun + 777Oil + Psorolin Ointment = Rm165 Sahaja

    CARA MEMESAN

    SILA TAIP

    1 @ 2 @3 @4 @5 UNIT Psorolin Ointment | NAMA PENUH| ALAMAT| NO TELIFON

    DAN HANTAR KE

    0125806029

    ATAU

    Sila Taip

    Sabun + 777Oil + Psorolin Ointment

    Hantar ke

    0125806029

    SELEPAS ITU SILA TUNGGU SMS DARI PIHAK KAMI

    SELEPAS ANDA BANK IN KEDALAM AKAUN SILA SMS

    NAMA PENUH | TARIKH & WAKTU ANDA BANK IN DUIT

    MAKLUMAT AKAUN SILA KLIK BUTTON DI BAWAH

    ATAU

    SILA PERGI KE MENU “PEMBAYARAN DAN PENGHANTARAN”

    UNTUK MEMESAN SILA KLIK BUTON DI BAWAH

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Penawar Masalah Kelenjar Prostat10.26.14

    Erectile Dysfunction (ED)

    Prostate Remedy

    Assalamualaikum…

    Kini di malsyaia ramai dinatara lelaki mengalami masalah Kelenjar Prostat..

    Ada yang baru mengalaminya dan ada yang tlah sampai ke tahap kritikal

    Apakah yang dimaksudkan dengan ‘Kelenjar Prostat’?

    • Kelenjar prostat adalah sejenis organ yang hanya dimiliki oleh kaum Adam. Ia bertindak sebagai kelenjar auksiliari terbesar dalam organ pembiakan lelaki. Ia terletak di bawah pundi kencing.

    Antara fungsi kelenjar prostat?

    • menghasilkan sebahagian cecair air mani.

    Apakah simptom- simptom berkaitan masalah prostat?

    • Kerap ingin membuang air kencing
    • Susah untuk buang air kecil
    • Mengalami masalah ereksi
    • Sakit ketika ejakulasi
    • Sakit di celah paha, belakang pinggang dan pinggang
    • Air kencing kerap menitis tanpa dikawal

    Apa itu “Benign Prostate Hyperplasia”?

    • Masalah ini adalah bengkak di bahagian prostat yang tidak melibatkan kanser. Masalah ini sering berlaku seawal usia 30-an dan semakin jelas pada usia 50-an.
    • Aliran air kencing yang keluar daripada pundi kencing akan terjejas apabila berlakunya bengkak pada prostat. Hal ini sekiranya dibiarkan berlanjutan tanpa rawatan, ia boleh menyebabkan jangkitan kuman pada pundi kencing dan sekiranya ia tersumbat, ia boleh membawa kerosakan pada buah pinggang.
    • Kajian menunjukkan 50% daripada lelaki yang berusia 50 tahun ke atas akan mengalami simptom ini. Tetapi hanya 10% sahaja yang melibatkan rawatan pembedahan.

    Cara merawat

    • Masalah bengkak prostat boleh dirawat dengan ubat seperti finastride dan sekiranya masalah ini masih berlanjutan, barulah ia memerlukan rawatan pembedahan. Anda wajib berjumpa dengan pakar bedah atau pakar urologi sekiranya mengalami simptom- simptom di atas.

    Apa kaedah lain yang boleh diusahakan?

    Remedi Prostat R25

    Remedi homeopathy bagi mengawal prostat yang membesar. Beberapa masalah kelenjar prostat ini ia juga di sebut Benign prostatic hyperplasia dan Prostate cancer

    Prostat adalah dari perkataan Greek, secara amnya kelenjar prostat hanya terdapat pada lelaki sahaja. Bila terjadi inflamasi atau Benign prostatic hyperplasia (BPH) membuat seseorang itu merasa sukar untuk membuang air kecil, kerap kencing atau bila ada keinginan untuk membuang air kecil menjadi lambat untuk keluar. Ini terjadi kerana kelenjar itu membesar dan menghalang atau menyempit saluran kencing atau urethra.

    Bagi mengawal dan mengecutkan inflamasi R25 amat sesuai diambil, dengan ramuan Chimaphila umbellata 6X, Clematis vitalba 6X, Conium maculatum 6X, Ferrum picricum 6X, Pareira brava 6X, Populus tremuloides 6X, Pulsatilla 6X dan Sabal serrulata 6X ia merangkumi kawalan bagi BPH dan kanser prostat. Ia adalah persediaan 100% dari bahan homeopathy

    1. 22ml 1 unit – 3 minggu RM70
    2. 22ml 2 unit – 6 minggu RM130
    3. 22ml 3 unit – 9 minggu RM190
    4. 22ml 4 unit – 12 minggu RM250

    CARA MEMESAN

    SILA TAIP

    PROSTAT R25| NAMA PENUH| ALAMAT| NO TELIFON

    DAN HANTAR KE

    0125806029

    SELEPAS ITU SILA TUNGGU SMS DARI PIHAK KAMI

    SELEPAS ANDA BANK IN KEDALAM AKAUN SILA SMS

    NAMA PENUH | TARIKH & WAKTU ANDA BANK IN DUIT

    MAKLUMAT AKAUN SILA KLIK BUTTON DI BAWAH

    ATAU

    SILA PERGI KE MENU “PEMBAYARAN DAN PENGHANTARAN”

    UNTUK MEMESAN SILA KLIK BUTON DI BAWAH

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Tak Boleh Sikat Rambut Kerana Gugur Dan Botak ??09.29.14

    Assalamualaikum…

    Ramai Di antara kita yang mengalami masalah rambut gugur dan botak..

    Kini anda tak perlu bimbang lagi kerana formula hebat gabungan perubatan modern dan

    alternatif homeopathy mampu menyelesaikan masalah  rambut gugur, botak dan bertompok-tompok

    Kini ramai customer kami telah tumbuh semula rambut selepas menggunakan pelebat rambut kami yang begitu hebat

    NEVER GIVE UP “HAIR MASK” 500ml

    FUNGSI

    Merupakan langkah ke-2 sebagai agen pelembut yang di formulakan dalam bentuk masker bagi mendapatkan kesan kebaikan maximum untuk si pemakai.

    Untuk kesan yang terbaik, setiap kali menggunakan HAIR SHAMPOO ZARRAZ,anda amat digalakkan memakai HAIR MASK ini.
    Selain bagi rawatan rambut gugur, ia sangat bagus digunakan bagi mengatasi masalah kulit kepala yang gatal,kelemumur , dan yang sering menghadapi masalah pening kepala atau migrain kerana masker ini amat sejuk . Ia dapat melegakan urat saraf kepala anda.

    Ia dapat membantu memperbaiki struktur rambut yang rosak akibat daripada kerosakan kimia seperti mewarnakan rambut,mengerinting ( permed ), meluruskan rambut ( rebonding ) agar rambut sihat semulajadi iaitu lebih lembut dan bersinar . Serta memudahkan rambut untuk di sikat.

    CARA PENGGUNAAN

    Dalam, keadaan rambut yang lembap, oleskan krim masker ini pada pada kulit kepala sehingga ke hujung rambut ( melengkapi keseluruhan rambut ). Lebihkan krim masker di tempat yang menghadapi masalah rambut. Urut perlahan-lahan selama 3-5minit agar penyerapan pada rambut berlaku. Lalu di bilas.

    Digalakkan untuk melumurkan rambut anda dengan buah limau purut bagi mendapatkan kesan bau yang melegakan dan menenangkan.

    Atau jika anda mempunyai masa,selepas menyapu krim rambut itu,anda boleh membalut rambut menggunakan tuala panas dan biarkan selama 20minit . Ini bagi rawatan seperti di salon rambut.

    Cuci atau bilaslah sebersih-bersihnya dengan air biasa @ sejuk bagi mendapatkan akar rambut yang kuat.

    Keringkan rambut anda menjadi sedikit lembap dan disusuli pemakaian Never Give Up Serum.

    BAHAN UTAMA PRODUK

    - Glycoproteins
    - Glutamic acid
    - Valine
    - Threonine.
    - Menthol
    - Hydrolsed Soy Protein
    - Stearyl Alcohol
    - Cetyl Alcohol

    Nota penting : Alcohol yang dimaksudkan bukanlah seperti alcohol yang lain. Ia ditemui di dalam sayuran semulajadi sebagai “ emulsifying “ agar rambut tidak kehilangan air. ( water-base lubricant ). Bukan akan mengasari rambut tetapi fungsinya adalah merawat rambut daripada sakit dan luka punca masalah kelemumur dan kegatalan kulit kepala.

    Ia dapat mengelakkan rambut daripada merekah dan bercabang.

    Produk Zarraz Paramedical selamat digunakan.

    Pss : Produk ini tahan untuk 4 ke 5 bulan bergantung pada penggunaan

    ANDA JIMAT WANG !!!!

    Untuk menempah sila SMS HAIR MASK KE 012-5806029

    Posted in Uncategorizedwith No Comments →

    Miliki Payudara Cantik, Tegang, Dan Sihat Dengan SQ1&209.19.14

    Assalamualaikum..

    Semoga anda sihat dan ceria selalu..

    Alhamdulillah kini genap 4 tahun kami menjalankan perniagaan Homeopathy secara online..

    Lebih dari 10,000 set penjagaan payudara SSQ1&2 telah pun terjual ….

    Alhamdulillah repon yang positif serta banyak manfaat yang di perolehi oleh customer2 kami..

    Produk SSq1&2 membantu wanita miliki :

    - payudara yang tegang

    - payudara yang sihat dan peredaran darah yang lancar

    - membantu ibu menghasilakn lebih banyak susu

    - meningkatkan hormon pertumbuhan agar payudara lebih besar dan mantap

    - mencantikkan struktur payudara agar kelihatan cantik dan seksi

    - menaikkan kembali payudara yang kendur dan menggelebeh akibat aktiviti penyusuan dan hubungan seksual

    Info Lanjut klik gambar di bawah


    Posted in Uncategorizedwith 1 Comment →

    • You Avatar
    • Wak-Doyok-Mohammad-Azwan-Shah-for-Fairuz-Ramdan
    • Anda Boleh Cek Tarcking Number Poslaju Produk Yang Telah di Pos Disini

      Tracking No Tarikh 8/9/2014 Isnin

      EF213551268MY - Nurul hidayah
      EF213551325MY - Azmira bt. Mohamed Daud
      EF213551311MY - Nurliyana Mohd Noor
      EF213551308MY - Rosni Abd. Ghani
      EF213551299MY - Fadlullah Yusop
      EF213551285MY - Mazni Suhana Hj Mahali
      EF213551387MY - Noratika Marsat
      EF213551360MY - Ilyana Ismail
      EF213551356MY - Normah Mohd Yusof
      EF213551342MY - Nurul Madhirah Rosli
      EF213551339MY - Hasbullah Husin
      EF213551373MY - Sariah Simat
      EF213551395MY - Suryani Jaafar
      EF213551400MY - Zenudin Aziz
      EF213551427MY - Zawiyah Yudin
      EF213551413MY - Marzitah
      EF213551271MY - Nurul Izza Osman

    • KEPADA ANDA YANG TELAH MEMBELI PRODUK HOMEOPATHY KAMI BUAT KALI PERTAMA,KEDUA DAN KE TIGA JUTAAN TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN.UBAT PALING MUJARAB IALAH KEYAKINAN PADA DIRI SENDIRI DAN TIDAK PUTUS ASA

    • SILA KLIK GAMBAR PRODUK UNTUK LIHAT KETERANGAN PRODUK

    • SENARAI PAKEJ JERAWAT DAN PARUT

    • KLIK GAMBAR UNTUK PAKEJ JERAWAT EKONOMI PALING LARIS

    • KLIK GAMBAR UNTUK SET HOMEOPATHY KOMPREHENSIF MENGHAPUS JERAWAT,PARUT & JERAGAT

    • PAKEJ JERAWAT Hepar Sulphuris Calcareum (HSC30)

    • CARA MUDAH MILIKI BADAN RAMPING TANPA LEMAK

    • CARA MUDAH MILIKI ZAKAR BESAR,KUAT,PANJANG DAN TAHAN LAMA

    • KLIK GAMBAR UNTUK PRODUK MEMBESAR, MEMADAT DAN MEMANTAPKAN PAYUDARA

    • SUSAH NAK BERAK,PERUT SAMPAI KEMBUNG DAN TERPAKSA MENERAN

      [DRReckeweg_gen2350_100_4685.jpg]

    • DAMIANA GOLD SEHEBAT VIAGRA

    • KLIK GAMBAR UNTUK SET RAWATAN RAMBUT GUGUR DAN BOTAK HOMEOPATHY

      http://3.bp.blogspot.com/_AomIg2-Ao9g/TPJJa5RLn8I/AAAAAAAAApg/fA45cJ5F1bU/s1600/bio%2Bbotak%2B200px.JPG
    • Alfalfa Tonic GINSENG uNTUK TAMBAH SELERA MAKAN DAN BADAN KURUS *GEMUKKAN BADAN*

    • RAHSIA ANAK PINTAR DENGAN HOMEOPATHY

      http://2.bp.blogspot.com/_AomIg2-Ao9g/SwQZlRaWNuI/AAAAAAAAASo/uzQHlhCl-hQ/s1600/Iq+and+eq+Booster.JPG
    • ANDA KURANG DARAH,PENAT MELAMPAU DAN SUSAH TIDOR..?

      http://1.bp.blogspot.com/_AomIg2-Ao9g/S-TuEt4sGXI/AAAAAAAAAek/hHK1g5tVQIk/s1600/vita-c15.jpg
    • PRODUK UNTUK MASALAH LELAH

    • Produk Untuk Penyakit Psoriasis

    • PESANAN PENTING BUAT PENGUNJUNG AZHAAN BROTHERS SHOP

      JIKA ANDA RAGU UNTUK MEMBELI PRODUK SECARA ONLINE ATAU ANDA PERTAMA KALI ATAU TIDAK PERNAH MEMBELI SECARA ONLINE ANDA TIDAK PERLU BIMBANG, SILA SIMPAN RESIT PEMBAYARAN ANDA SEWAKTU ANDA BANK IN DI MESIN ATM ATAU TRANSFER DUIT.ANDA BOLEH MEMBUAT LAPORAN POLIS JIKA PRODUK ANDA TIDAK SAMPAI KE TANGAN ANDA "KEPUASAN ANDA KEUTAMAAN KAMI"
    • PRODUK ANDA AKAN DI HANTAR( COURIER) PADA HARI BEKERJA MENGGUNAKAN KHIDMAT POS LAJU MALAYSIA.PRODUK AKAN SAMPAI DALAM MASA 1 KE 3 HARI.(tidak termasuk cuti am dan cuti umum).
    • UNTUK PEMBAYARAN DAN PENGHANTARAN SILA KLIK BUTON DI BAWAH

    • JOM LIKE FACEBOOK SAYA

    • jika anda ingin wajah yang cantik..berusahalah seperti insan dalam video ini…saya tak kisah berapa bayak produk anda pakai..yang penting selagi anda berusaha dan tidak putus asa..anda akan dapat apa yang anda inginkan..percayalah..lakukan sesuatu luar dari kebiasaan anda..percayalah anda boleh cantik dan sihat seperti yang anda inginkan

    • Meta